SON DAKİKA
Mega Haber
Takip Et!
8 Nisan 2022

Hataylı Üreticinin Yüzü HBB ile Gülecek

Facebook'ta Paylaş
Twitter
B R K
Hataylı Üreticinin Yüzü HBB ile Gülecek

Gündem - 8 Nisan 2022 14:53

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bereketli Amik Ovası’nın kalbi Kumlu’da hemşehrileri ile bir araya geldi.

Savaş, hem ilçe merkezinde hem de Batıayrancı, Akpınar ve Akkerpiç mahallelerinde vatandaşlara kırsal kalkınma projesinin yeni bir ayağı olan gübre çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Gittiği her yerde büyük ilgiyle karşılanan Savaş, ürettikleri organomineral gübreyi, maliyetine çiftçiyle buluşturmaya başladıklarını söyledi.

Savaş’ın Kumlu’daki ilk durağı Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) ilçe başkanlığı oldu. Burada partililerle bir araya gelen Savaş, ilçedeki üreticilerin yaşadığı sorunlar hakkında partililerin değerlendirmelerini dinledi.

Savaş, daha sonra ilçe merkezindeki esnafı ziyaret etti. Her esnafın kapısını çalan ve dükkân sahipleri ve çalışanlarla sohbet eden Savaş’ın ziyaretleri esnafı mutlu etti. Lütfü Savaş, Kumlu Belediye Başkanı Mehmet Deli’yi makamında ziyaret etti. Deli’nin sıcak ev sahipliğine teşekkür eden Savaş çalışmalarında başarılar diledi.

Başkan Savaş, mahalle ziyaretlerine ilk olarak Batıayrancı’dan başladı. Mahalle muhtarı Ahmet Yılkıran’ın ev sahipliğinde mahalle sakinleriyle bir araya gelen Savaş, hem sorunları dinledi hem de ilçeye yapılan hizmetleri anlattı.

İmkanlar dâhilinde tüm sorunları çözdüklerini açıklayan Savaş, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu her zaman ‘Belediyeler kimseyi dışlamamalıdır” diyor. Biz de hem genel başkanımızın talimatı hem de kendimiz hiçbir ayrım yapmadan herkese hizmet ediyoruz. Pandemi birçok şeyi olumsuz etkiledi. Buna rağmen hizmetlerimize ara vermedik” ifadelerini kullandı.

Mahalle muhtarı Ahmet Yılkıran, Lütfü Savaş’ın tarih yazdığını ifade ederek “Başkanımız yaptıklarıyla bir kez daha tarih yazacak. Hem Hatay Büyükşehir Belediyesi hem de HATSU mahallemizdeki sorunlara gece bile olsa anında müdahale ediyor” diyerek hizmetler için Başkan Savaş’a teşekkür etti.

Lütfü Savaş’ın sonraki durakları Akpınar ve Akkerpiç mahalleleri oldu.

Her iki mahallede de ürettikleri organomineral gübreyi anlatan Savaş, “Bir buçuk yıl boyunca toprağı karış karış analiz ettik. Ürettiğimiz gübrede toprağın ihtiyacı olan elementler var. Kimyasal gübreler toprağı çoraklaştırıyor. Biz ürettiğimiz organomineral gübre ile toprağı yumuşatıp daha verimli hale getirmek istiyoruz” dedi.

Gübre üretimi için kurulan fabrikada günlük 150 ton üretim yapıldığını söyleyen Savaş, “Üç çeşit gübre üretiyoruz. Ürettiğimiz gübreyi mal ettiğimiz fiyata satmak zorundayız. Çünkü kısıtlı bir bütçeyle bu işin devamlılığını sağlamaya çalışıyoruz. Kar amacı gütmüyoruz. Amacımız dar gelirli çiftçimize yardım etmek” açıklamalarında bulundu.

Lütfü Savaş, kırsal kalkınma projesinde bugüne kadar 10 bin 200 aileye ulaştıklarını söyledi. Hedeflerinin 20 bin aileye dokunmak olduğunu sözlerine ekleyen Savaş konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi:

“Ulaştığımız 10 bin 200 aileye tohum, fide ve fidan veriyoruz. Tatlı patates, maydanoz, dereotu, badem, alıç gibi ürünleri ürettirip onlardan satın alıyoruz. Biz de onların bu ürünlerine katma değer ekleyerek satıyoruz. Günlük 1 ton ürün kurutuyoruz. Yakında bu kapasiteyi 20 tona çıkaracağız. Üreticilerimizin satamadığı elma ve portakal gibi meyveleri kurutup satacağız. Çünkü dünya artık kuru ve paketlenmiş gıdaya yöneliyor. Türkiye’nin maydanoz ihtiyacının yüzde 70’ini Hatay karşılıyor ama kurutulmuş maydanozu Mısır’dan alıyoruz. Amacımız hep birlikte üretimi ve üreticimiz kalkındırmak.”

Lütfü Savaş’a ziyaretlerinde CHP Kumlu İlçe Başkanı Ali Çimer eşlik etti.

Rss

Okuyucu Yorumları

Toplam 0 yorum yapıldı.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Yapılacak yerel seçimler öncesi Antakya’da Hatay Akademik Mesleki Odaları Koordinasyon Kurulunu (HAMOK) ziyaret eden HBB Başkanı Savaş, ardından yeni Hatay Barosu Başkanı Erhan Nizamoğlu, eski Baro Başkanı Cihat Açıkalın ve ...
Hak İş Konfederasyonu Hatay İl Başkanı ve Özçelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, Öz Çelik İş Sendikası Mali Sekreteri Veysel Yayla, Şube Teşkilat Sekreteri Rıfat Yılmaz ve Rıfat ...
Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Dudoğlu, İskenderun Mozaik Kadın Derneğini ziyaret ederek projelerini anlattı ve CHP’ye destek istedi. CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Duduoğlu’nun beraberinde CHP Hatay ...
Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, Hatay’da mobilyanın kalbi olarak nitelendirilen MOBSAN’da HBB’nin istihdama tam destek olacağını söyledi. Bir şehirde işçi arayanların çoğalmasına rağmen hala işsizlik sorununun olmasının ...
 Yükseliş Koleji Futsal Takımı, İskenderun Şampiyonluğu, Hatay İl Şampiyonluğu ve Karaman’da elde ettiği Bölge Şampiyonluğu ile gururumuz oldu! Bu muhteşem başarıları, okulun konferans salonunda unutulmaz bir törenle kutlandı. Genel Müdür Aykut ...
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin danışmanlığını yapacağı İskenderun Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Yücel’in yürütücüsü olduğu proje, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini ...

Copyright © 2013. Tüm Hakları saklıdır.