SON DAKİKA
Mega Haber
Takip Et!
3 Haziran 2022

Mega Radyo’da KVKK ve VERBİS Kaydının Önemi Konuşuldu

Facebook'ta Paylaş
Twitter
B R K
Mega Radyo’da KVKK ve VERBİS Kaydının Önemi Konuşuldu

Gündem - 3 Haziran 2022 19:03

Şirvan Selçuk’un hazırlayıp sunduğu ‘Editörün Günlüğü ‘adlı programa Avukat Deniz Can Kızıl konuk oldu.

Bölgenin ‘KKVK’ ve ‘VERBİS’ konularında deneyimli avukatlarından Avukat Deniz Can Kızıl, kişisel veri nedir, vatandaşların KVKK konusunda bilmesi gerekenler, VERBİS nedir, VERBİS kaydı nedir, VERBİS kaydı ile ilgili tebligat alan işletmelerin ne yapması gerekmektedir, VERBİS kaydı yapılmayan işletmeler nelerle karşılaşabilir, idari para cezası ile karşı karşıya kalan işletmelerin yapması gerekenler ile ilgili önemli konuları Mega FM dinleyicileri ile paylaştı.

Kanun kişisel verilerin, belirli veya belirlenebilir, gerçek kişiye ilişkin her türlü veri olarak tanımladığını belirten Avukat Deniz Can Kızıl; “ KVKK yani kişisel verilerin korunması kanununun amacı, kanunun birinci maddesinde saldığı üzere, kişisel verilerin işlenmesinde, kişisel temel hak ve özgürlüklerini korumak, kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esasları düzenlemek (disiplin altına almak), kişilerin mahremiyetini korumak (özel hayatın gizliliğini) , kişisel veri güvenliğini sağlamak olarak sayılabilir. Vatandaşların KVKK konusunda bilmesi gerekenlerin bazılarını saymak gerekirse  ise ; kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, kişisel veri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde ve yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bildirilmesini isteme, işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarar uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme olarak sıralayabiliriz.” dedi.

Veri Sorumlusu ve VERBİS Kaydı ile İlgili Konular hakkında da önemli bilgiler paylaşan Avukat Deniz Can Kızıl; “VERBİS yani Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi, veri sorumlusunun hangi kişisel veriyi ne kadar süreyle işlediğini, hangi kişi gruplarından veri aldığını ve verilerin kimlere aktarıldığını, kişisel verilerin işlenmesindeki amaçların ve verilerin korunmasındaki tedbirlerin gösterildiği halka açık bir sistemdir. Veri sorumlularının yani işletmelerin yapması gerekenler ise KVKK uyum süreci geçirmek, aydınlatma metinleri, açık rıza metinleri, gizlilik taahhütnameleri, kişisel veri şileme envanteri ve bunun gibi gerekli diğer dokümanları hazırlamak ve kullanmak, hazırlamış oldukları envanter uyarınca VERBİS kaydı yapmak olarak sıralayabiliriz.” şeklinde konuştu.

Mega Radyo stüdyolarından canlı yayınlanan ‘Editörün Günlüğü’ söyleşi programı, FM bandı 97.7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com internet üzerinden canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Haber ve Reklam Müdürü Şirvan Selçuk’un hazırlayıp sunduğu programın yönetmenliğini ise Mustafa Mert ve Ali Kemal Zerenli yaptı.

Rss

Okuyucu Yorumları

Toplam 0 yorum yapıldı.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

AK Parti Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi, İskenderunlu İş İnsanı Mehmet Yücelen, geçtiğimiz günlerde aile büyüğü Mahmut Uygun’u kaybeden Mega Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Uygun’a taziye ziyaretinde bulundu. Siyasetin önde ...
Hatay Büyükşehir Belediyesi il genelinde beton asfalt yapımı, yol yenileme, bakım onarım ve çevre düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekipler Hatay’ın her bir noktasında ...
Reyhanlı’da temaslarını sürdüren Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, çiftçilerle bir araya gelerek sorunların çözümü için güvence verdi. Hatay’a gelen hizmetlerin büyükşehir olmadan önce kendisi döneminde İl Özel ...
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Altınözü ilçesinde düzenlenen halk toplantısında vatandaşlar, esnaflar ve çiftçilerle bir araya geldi. Fatikli, Çetenli, Oymaklı, Babatorun, Yolağzı, Keskincik, Kıyıgören ve Hacıpaşa Mahalleleriyle birlikte CHP ...
Hatay bölgesinde sportif etkinliklerin marka değerine önemli katkı sunacak tenis ve sosyal kompleks Nardüzü bölgesinde geleceğin tenisçileri yetişmeye devam ediyor. Uzun süredir bölgede tenis alanında hizmet veren MD  tenis Academy yeni ...
Akdeniz Tüccar ve Sanayici İş İnsanları Derneği (ATSİAD) Cumhur İttifakı İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Dönmez'i ağırladı. Geniş katılımın olduğu toplantıda ağırlıklı olarak İskenderun'un geleceği masaya yatırıldı. Ziyaretten dernek  yönetimi olarak büyük ...

Copyright © 2013. Tüm Hakları saklıdır.