SON DAKİKA
Mega Haber
Takip Et!
18 Şubat 2022

Iğdır’da Yaşanan Çirkin Saldırının Yankıları Sürüyor!

Facebook'ta Paylaş
Twitter
B R K
Iğdır’da Yaşanan Çirkin Saldırının Yankıları Sürüyor!

GündemSpor - 18 Şubat 2022 12:20

TFF 3’üncü Lig 2’inci Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren İskenderunspor’un, Alagöz Holding Iğdırspor’la deplasmanda oynayacağı maç öncesi, Bir grup Iğdırlı’nın İskenderunspor’un futbolcularına ve yöneticilerine yönelik sergilediği çirkin saldırı ve tezahüratın yaşanması Türk Futbol tarihinde kara bir sayfa olarak yerini almasının ardından İskenderunspor yöneticileri, İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenledi.

İskenderunspor Kulüp Başkanı Hakan Bolat ve Takım Ceosu Jan Olde Riekerink, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde gazetecilerin karşılaşmaya ilişkin sorularını yanıtladılar.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar, yönetim kurulu ve gazeteciler tarafından oldukça samimi bir ortamda ağırlanan İskenderunspor’un yöneticileri, basın toplantısında; deplasmandaki İskenderunspor futbolcuları ve taraftarlarına yapılan çirkin saldırı sporun barış ve centilmenliğine gölge düşürdüğünü dile geidile. İskenderunspor Kulüp Başkanı Hakan Bolat ve Takım Ceosu Jan Olde Riekerink, “Bu karşılaşma Türk Spor Tarihinde kara bir sayfa olarak yer alacaktır” dedi.

Iğdırspor ile oynanacak maç için gittikleri Iğdır’da çok ciddi sorunlarla karşılaştıklarını dile getiren Başkan Bolat, “Şehrimize gelen tüm takımları misafiriniz kabul ediyoruz. Ve kentimize yakışır bir eda ile ev sahipliğimizi yapıyoruz.  Biz 3. Lig takımıyız. Ve şampiyonluğun en güçlü adaylarından biriyiz. Deplasmana gittiğimiz bir karşılaşmada çok ağır hakaretlere maruz kaldık. Terörist ilan edildik. Mülteci ilan edildik. Duymak istemediğimiz ve hiç kimsenin de duymak istemeyeceği küfürlere maruz kalmak bizi Türk Futbolu ve spor camiası ziyadesiyle üzmüştür. Iğdır Hava Limanından itibaren saldırılar yetmiyormuş dibi bir de terörist ve Suriyeli söylemleri bizi çok incitti. Takımımızı demoralize etmek için kaldığımız otelin çevresinde saatlerce patlayıcı madde atarak bizleri etkilemeye çalıştılar.  Çok organizeli bir taraftar topluluğu vardı. Yapılanları bizler kesinlikle hak etmedi. Biz Iğdırspor’u İskenderun’da ağırladığımızda Onlara bu şekilde davranmadık” diye konuştu.

Iğdır’da tüm bu gelişmeler yaşanırken, İskenderun, Belen ve Arsuz’dan başkanlar, bölge milletvekilleri ve taraftar destek almanın kendileri deplasmanda tüm yaşananlara rağmen mutlu ettiğini söyleyen Bolat, Hatay’dan Milletvekillerinden Hüseyin Yayman, Lütfi Kaşıkçı, Serkan Topal, Mehmet Güzelmansur, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Ak Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel’in takıma sahiplenmeleri kendilerine büyük moral olduğunu söyledi. 

Hatayspor yönetiminin kendisini aramadığını belirten Başkan Bolat, taraftar Songül Hanım beni aradı.” Diye konuştu.

Türkiye’de ve Dünya’da çok büyük takımlarda çalıştığını ve gördüğü manzara ile ilk defe karşılaştığını belirten İskenderunspor takım ceosu Jan Olde Riekerink, “Türkiye’de ve Dünya’da çok büyük takımlarda çalıştım ve hayatımda ilk kez böyle bir maç ortamını gördüm. Iğdır’da yaşadığım durum sanki savaş ortamıydı bu beni çok üzdü” diye konuştu.

 Türk futbolunun daha ileriye gitmesi için yöneticilerin ve futbolcuların da iyi şeyler yapması gerektiğini belirten Jan Olde Riekerink, “Avrupada böyle şeyleri hiçbir zaman görmedim. Bizlerde maç kaybedince üzülüyoruz ama ortalığı yıkmaya gerek yok” dedi.

Yapılan basın toplantısının arından ise Başkan Hakan Bolat ve eşi ikinci Başkan Melike Bolat İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar’a iskenderunspor atkısını hediye etti.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar, yönetim kurulu ve gazeteciler tarafından oldukça samimi bir şekilde karşılanan Başkan Bolat ve beraberindekiler, İskenderun Gazeteciler cemiyetinin kendilerine gösterdiği ilgi ve sahiplenmeden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Diyap Atar da Gazeteciler Cemiyeti. Kentin çıkarlarını koruyacaklarını ve kentin takımlarına destek olacakları mesajı verdiler.

Rss

Okuyucu Yorumları

Toplam 0 yorum yapıldı.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Namık Kemal Ortaokulu Küçük Erkek Basketbol Takımı yine müthiş bir başarı elde ederek, finalde Yükseliş Koleji’ni yenip, Hatay Şampiyonu oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürlüğü’nün düzenlediği 2023-2024 yılı Okullar Arası ...
Hatay bölgesinde sportif etkinliklerin marka değerine önemli katkı sunacak tenis ve sosyal kompleks Nardüzü bölgesinde geleceğin tenisçileri yetişmeye devam ediyor. Uzun süredir bölgede tenis alanında hizmet veren MD  tenis Academy yeni ...
Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 100. Yılı kapsamında organize edilen, 'Cumhuriyet ve Atatürk Kupası' Futbol Turnuvası coşku ve heyecanla başladı. İl genelinden 30 takımın katılımıyla gerçekleştirilen 100. Yıl Turnuvası’nda karşılaşmalar Esentepe ...
İskenderun Beşiktaşlılar Derneğinin koordinesinde tüm kongre üyelerinin hazır bulunduğu toplantı Yelken kulübünde gerçekleştirildi. Başkan adayı Adalı’yı karşılayan Beşiktaşlılar, konfeti ve meşalelerle büyük bir sevgi gösterisi bulundu. Düzenlenen toplantıya Beşiktaş Kulübünün önceki ...
Millî Sporcu Şahika Ercümen, Hatay Yayladığı ilçesi Karamağara Koyunda, paletsiz değişken ağırlık kategorisinde 106 metre ile dünya rekorunu kırdı. Hatay’a Nefes Ol sloganıyla düzenlenen rekor denemesine Valimiz Mustafa Masatlı, Yayladağı Kaymakamı, ...
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, depremin yaralarını sarmak ve gençlerin spor yaparak yeniden başarılarını arttırmak amacıyla Baba Kerim Esentepe Semt Sahası’nda A.Hatayspor’un altyapı sezon açılışını gerçekleştirdi. Depremin ardından ...

Copyright © 2013. Tüm Hakları saklıdır.