SON DAKİKA
Mega Haber
Takip Et!
11 Şubat 2022

Zamlar Gündemden Düşmüyor

Facebook'ta Paylaş
Twitter
B R K
Zamlar Gündemden Düşmüyor

EkonomiGündem - 11 Şubat 2022 13:30

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bir televizyon programının canlı yayın konuğu oldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ve gazeteci Hakan Aygün’ün de katıldığı programda Türkiye’deki ekonomik tablo konuşuldu.

Maliyet artışları, elektrik, doğal gaz ve petrole yapılan zamlar gibi birçok konunun görüşüldüğü programda vatandaşların zamlarla baş başa bırakıldığı vurgulandı.

Maliyet artışları ve yapılan zamlar hakkında konuşan Savaş, “Altyapı ve üstyapı hizmetleriyle sosyal yardımlarımızı planlarken her şey normal gidecekmiş gibi hareket ettik. Ancak yılbaşından itibaren zamlar yağmur gibi geldi. Kendi hizmet ve yatırımlarımızın yanı sıra HATSU’ya ayda 15-20 milyon lira destek oluyorduk.  Ama bu desteğimiz ocak ayından sonra yıllık ortalama 45 milyon lira civarında olmak zorunda. Bunun sebebi de özellikle elektrik, doğalgaz ve petrol ürünlerine yapılan zamanların üst üste gelmesidir” dedi.

Elektrik faturalarına getirilen zamların sadece vatandaşları değil belediyeleri de zor duruma soktuğunun altını çizen Savaş, “Bize aylık 13 milyon elektrik faturası gelirken şu anda 33-34 milyon lira civarında elektrik faturası geliyor. Elektrik tüketimimizin büyük kısmını su sağlamada kullanıyoruz. Elektrik fiyatları bu şekilde arttıkça bunun altından kalkma şansımız yok” ifadelerini kullandı.

Savaş, elektrik ve doğalgaz fiyatlarının yıllar içerisindeki artışını veriler ile açıkladı. Savaş, “Elektrik son 5 yılda yüzde 234 arttı. 210 kilowattı geçtiğinde ise bu oran yüzde 402’ye çıkıyor. Sanayide ise bu oran yüzde 776. Doğalgaz ise konutta yüzde 174, sanayide ise yüzde 800 oranında zamlandı” diye konuştu.

Savaş, programın ilerleyen dakikalarında tüm olumsuz şartlara rağmen altyapı yatırımlarına devam edeceklerini söyledi. Hatay’daki altyapı sorunlarının giderilmesi amacıyla önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerine değinen Savaş şu sözleri söyledi:

“Büyükşehir olmadan önce var olan beldelerin hiçbirinde doğru dürüst altyapı yoktu. Göreve geldiğimizde şehrimizde sadece iki tane arıtma tesisi vardı. Bunun üzerine 13 tane daha ekledik. Arıtma tesislerimizi arttıracağız. Şimdiye kadar 2 bin 500 kilometre kanalizasyon ve yağmur suyu kanalı yaptık”

Lütfü Savaş, toplu taşıma esnafının yaşadığı sıkıntıları da dile getirdi. Şoför esnafının akaryakıta yapılan zamlardan dolayı çok zor durumda olduğunu söyleyen Savaş, “ 20 yıldır bu ülkeyi yöneten iktidar nasıl özel yatı ve teknesi olanlara vergisiz mazot veriyorsa bu arkadaşlarımıza da versin. Onları bu yükün altından kurtarsın” ifadelerini kullandı.

Lütfü Savaş, Hatay’da 74 bin ailenin derin yoksulluk içerisinde olduğunu sözlerine ekleyerek HBB olarak 55 bin aileye destek verdiklerini belirtti.

Rss

Okuyucu Yorumları

Toplam 0 yorum yapıldı.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Defne ve İskenderun halk toplantılarında vatandaşlar ve esnaf tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Savaş, İskenderun’un Bekbele ve Denizciler Mahallesi ile Defne ilçesine bağlı ...
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci Lisbon Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri ile Porto Yüksek Mühendislik Enstitüsü Pretensa Müdürünü ağırladı. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ...
Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, önceliklerinin tüm depremzede hemşerilerini konut sahibi yapmak olduğunu söyledi. İskenderun Cebike TOKİ konutları sakinleri ile iftar buluşması gerçekleştiren Öntürk’e, Cumhur İttifakı İskenderun ...
Yapılacak yerel seçimler öncesi Antakya’da Hatay Akademik Mesleki Odaları Koordinasyon Kurulunu (HAMOK) ziyaret eden HBB Başkanı Savaş, ardından yeni Hatay Barosu Başkanı Erhan Nizamoğlu, eski Baro Başkanı Cihat Açıkalın ve ...
Hak İş Konfederasyonu Hatay İl Başkanı ve Özçelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, Öz Çelik İş Sendikası Mali Sekreteri Veysel Yayla, Şube Teşkilat Sekreteri Rıfat Yılmaz ve Rıfat ...
Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Dudoğlu, İskenderun Mozaik Kadın Derneğini ziyaret ederek projelerini anlattı ve CHP’ye destek istedi. CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Duduoğlu’nun beraberinde CHP Hatay ...

Copyright © 2013. Tüm Hakları saklıdır.