SON DAKİKA
Mega Haber
Takip Et!
31 Ocak 2022

HBB Ekipleri Zorlu Sınavdan Alnının Akıyla Çıktı

Facebook'ta Paylaş
Twitter
B R K
HBB Ekipleri Zorlu Sınavdan Alnının Akıyla Çıktı

Gündem - 31 Ocak 2022 16:03

Hatay’da son 60 yılın en yoğun kar yağışı yaşandığı günlerde Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri olumsuzlukları bertaraf etmek için ilk günden itibaren tüm kentte seferber oldu.

Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) gelen tüm ihbarları ivedilikle değerlendiren ekipler, yüzlerce personel, onlarca iş makinesi ve araç ile 700’den fazla vakaya müdahale etti.

15 ilçede seferberlik ilan eden ekipler, su baskını, dere taşkını, ağıl çökmesi, yangın ve yol açma, kurtarma gibi pek çok vakayı çözüme kavuşturdu.

Kar sebebiyle kapanan ana arter ve bağlantı yollarını hızla açan HBB ekipleri, yüksek kesimlerde mahsur kalan vatandaşlara yardım elini uzatmakta geç kalmadı.

Aşırı kar yağışından en çok etkilenen ilçelerin başında gelen Hassa’da küçükbaş hayvanları ile birlikte mahsur kalan çobanların imdadına yine HBB ekipleri yetişti.

Can ve mal kaybının yaşanmaması için olağanüstü çaba harcayan ekipler, Kırıkhan’a bağlı Alan-Esmişek Yaylası’nda yaşayan ve mahsur kalan Bahar teyzeyi de kısa sürede oğluna kavuşturdu.

HBB ekipleri, bu süreçte üreticileri de unutmadı. Ekipler, Hassa’nın Zeytinoba Mahallesi’nde kar yağışından önce topladığı zeytinleri yolların kapanması sebebiyle köye indiremeyen zeytin üreticisinin çağrısına kayıtsız kalmadı.

Karla kaplı zorlu yollarda mahsulün ziyan olmasının önüne geçmek için harekete geçen ekipler, 30 çuval zeytini köye indirerek üreticinin derdine derman oldu.

HBB ekipleri bu zorlu günlerde hizmet veren diğer kurumlarla koordineli çalışarak vatandaşların mağduriyetinin giderilmesine büyük katkı sundu.

Yağışlar sebebiyle enerji aktarımının sekteye uğradığı ilçelere jeneratör desteği sunan Hatay Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda Toroslar EDAŞ ekiplerine lojistik ve teknik destek de sağladı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, kar yağışının başladığı ilk günden itibaren tüm gelişmeleri ve yapılan çalışmaları ilk andan itibaren yakından takip etti.

Süreç boyunca vatandaşlarla ilgilenen Başkan Savaş, yaraların bir an önce sarılması için hükümetten Hatay’ın afet bölgesi ilan edilmesini talep etti.

Ekiplerimiz, 11 gün kesintisiz süren çalışmaların ilk anından son anına kadar büyük özveriyle mücadele etti ve vatandaşları bir an olsun yalnız bırakmadı.

Rss

Okuyucu Yorumları

Toplam 0 yorum yapıldı.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

TOBB Hatay Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu aylık olağan toplantısı İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Toplantıda İskenderun Teknik Üniversitesi öğretim Görevlisi Doç.Dr Aytemis Depci ile bir araya gelerek, üniversitede kurulan ...
Sahra Çölü üzerinden gelen toz taşınımı nedeniyle özellikle; çocuk, yaşlı ve kronik hastalığı olanlara uyarıda bulunan İskenderun Gelişim Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Zuhur, yoğun toz konsantrasyonuna maruz kalınması ...
Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü, eğitimdeki yenilikçi adımlarını velilerimizin de desteğiyle sürdürmekte kararlı. Bu kapsamda, Dr. Ziya Selçuk'un katılımıyla "Etkili Veli Seminerleri" düzenliyoruz. Seminerimizde, ailelerin eğitimdeki rolünü ve etkili iletişim stratejilerini ...
CHP'li Belediye Başkanları Amaç ve Elmasoğlu: Hatay siyasi tartışmalardan uzak hizmet bekliyor! İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Yönetim Kurulu, bu gün Dörtyol Belediye Başkanı Bahadır Amaç ve Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu’nu ...
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i makamında ağırladı.Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin beraberindeki heyetle HBB Başkanı Öntürk’ü makamında ziyaret etti.Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin tüm imkanlarıyla ...
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerimiz Uzak Yol Vardiya Zabiti olmak üzere çıktıkları yolda meslek yeminlerini etti. İskenderun Teknik Üniversitesi ...

Copyright © 2013. Tüm Hakları saklıdır.