SON DAKİKA
Mega Haber
Takip Et!
14 Ocak 2021

Yapılandırma için Geç Kalmayın!

Facebook'ta Paylaş
Twitter
B R K
Yapılandırma için Geç Kalmayın!

Gündem - 14 Ocak 2021 16:35

Mega Medya Grubu Genel Müdürü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu, ‘Panorama’ programına konuk olan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Hatay il Müdürü Hamit Bal, vatandaşların devlete olan borçlarını yapılandırma konusunda kolaylık sağlamak amacıyla hazırlanan 7256 sayılı kanunla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

7256 sayılı ‘Vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun’ ile ilgili vatandaşları bilgilendiren SGK Müdürü Bal, SGK prim borçlarının yeniden yapılandırılması ve bu kapsamda emeklilikte ve sağlıkta sağlanan avantajlar konusunda açıklamalarda bulunarak vatandaşları uyardı. 

Hatay’ın yetiştirmiş olduğu genç değerlerimizden, dinamik, çalışkan ve sevilenbaşarılı bürokrat SGK il Müdürü Hamit Bal, Mega Radyo’dan yaptığı açıklamalarda, bu yapılandırma fırsatlarından yararlanmak isteyen vatandaşların en geç 01Şubat 2021tarihine kadar, internet üzerinden, şahsen veya posta yoluyla bağlı bulundukları sosyal güvenlik il müdürlüğü/sosyal güvenlik merkezine başvurabileceklerini söyledi..

Mega Radyo takipçilerinin ilgiyle takip ettiği Panorama programında Hamit Bal SGK ile ilgili çalışma ve gelişmeleri anlatırken, Program yapımcısı Gazeteci Semir Yazıcı’nın sorularını da samimi bir sohbet ortamında yanıtladı.

Kurum uygulamaları ile ilgili son gelişmeler konusunda da bilgiler veren Bal, Kurum olarak işlerini severek yaptıklarını, vatandaşın sorunlarına da çözüm odaklı yaklaştıklarını vurguladı.

SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun kapsamındaki sigortalılık statülerinden kaynaklanan, 2020/Ağustos ayı ve öncesi dönemlere ait, kesinleşmiş; Sigorta primleri, Genel Sağlık Sigortası primleri, İşsizlik sigortası primleri, kesinleşmiş idari para cezalarını yapılandırmak için fırsat olduğunu hatırlattı. Müdür Bal ayrıca “Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacaklar, İsteğe bağlı ve topluluk sigortası primleri ve kanun kapsamındaki sigortalılıklardan doğan primlerin, yapılandırma kapsamında olduğunu belirterek; yapılandırılan borçların peşin ya da 6, 9, 12 veya 18 taksit halinde ödenebileceğinin bilgisini verdi.

SGK Hatay İl Müdürü Bal, başvuruların 01 Şubat 2021 tarihine kadar; e-devlet üzerinden, şahsen veya posta yoluyla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü/Sosyal Güvenlik Merkezine yapılabileceğini belirtti.

7256 sayılı yapılandırmanın 01 Şubat 2021 tarihinde sona ereceğini belirten İl Müdürü Bal, borçlu vatandaşlarımızın 7256 sayılı yasanın getirdiği kolaylık ve avantajlardan yararlanabilmesi için son başvuru tarihini geçirmemeleri gerektiğini vurguladı.

SGK’nın yeni uygulamaları ile ilgili önemli bilgilerin paylaşıldığı söyleşi, kentin tek radyosu Mega Radyo stüdyolarında gerçekleşti. Mega Radyo stüdyolarından canlı yayımlanan ‘Panorama’ programı, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com ile Mega Medya Grubu Facebook sosyal medya üzerinden de canlı yayınlandı.  Mega Medya Grubu Genel Koordinatörü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti.

Rss

Okuyucu Yorumları

Toplam 0 yorum yapıldı.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nda il genelinde görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi. HBB Yerleşkesi Gastronomievinde gerçekleşen toplantıda Başkan ...
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde, İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya ve diğer Oda/Borsa Başkanlarının ...
İskenderun önceki dönem belediye başkanı Fatih Tosyalı, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek, basın mensuplarının bu özel gününü kutladı.Gazetecilerin, İskenderun'u yukarıya taşıma adına yapılması gereken şeylerin çoğunu ...
Hatay Büyükşehir Belediyesi Hatay’ın anavatana katılışının 85. yıldönümünü HBB Kisecik Yerleşkesi Amfi Tiyatro’da Hatay Medeniyetler Korosu konseriyle kutladı. Büyükşehir’in ev sahipliğinde düzenlenen organizasyona Hatay Valisi Mustafa Masatlı, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Hatay'ın Ana Vatana Katılışı’nın 85. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.Başkan Öntürk, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:“Binlerce yıllık geçmişe ve zengin kültürel mirasa sahip, ...
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ve üyeleri, yeni görevine atanan İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Açık'ı ziyaret etti.Ziyaret sırasında, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar, Jandarma Binbaşı Mustafa ...

Copyright © 2013. Tüm Hakları saklıdır.