SON DAKİKA
Mega Haber
Takip Et!
14 Aralık 2020

Vekil Şahin; ‘Gönderilen Hibelerde 83 Milyonun Hakkı Var!’

Facebook'ta Paylaş
Twitter
B R K
Vekil Şahin; ‘Gönderilen Hibelerde 83 Milyonun Hakkı Var!’

GündemSiyaset - 14 Aralık 2020 16:57

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Türkiye’nin Tunus’a 5 milyon dolar hibe etmesine tepki gösterdi. Yazılı açıklama yapan Şahin, “Bu anlaşma ile iş yapamayıp batan esnafa, işsiz kalan işçiye, haciz üstüne haciz yiyen çiftçiye, sokaklarda çöp toplayıp karnını doyurmaya çalışan vatandaşlarımıza değil de başka ülkelere yardım yapılıyorlarsa bu apaçık halk düşmanlığıdır” dedi.
Vekil Şahin; yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“10 Aralık günü yayımlanan Resmi Gazetede 5 ayrı devlete sağlık alanında ayni ve nakdi çeşitli hibelerin yapıldığı ilan edildi. Buna göre Türkiye tarafından KKTC, Nijer, Kongo, Nijerya ve Tunus’a çeşitli hibeler yapıldı. Tunus’a ise “COVID-19 Salgını Sebebi ile Destek Olunması” başlığı ile 5 milyon dolar hibe edildi. Dışişleri Bakanlığı Kasım ayında Afganistan’a 75 milyon dolarlık yardım yapacağını duyurmuştu. Ayrıca Türkiye, Somali’nin IMF’ye olan borcunun 3,5 milyon dolarını Kasım ayında ödeme kararı almıştı.

İş yerleri kapalıyken getirilen affın son katılım süresinin 30 Haziran’a ertelenmesini, bütçeye 10 milyon TL yük getireceği için oy çokluğu ile reddeden AKP, bu karardan 1 saat sonra Tunus’a 5 milyon dolar yani 40 milyon TL hibe etti. Devletten kaymak ihale kapan, 4-5 maaş birden alan kesim hariç herkes kötü durumda.

Asgari ücretli aç, yarı maaşla geçinmeye çalışıyor. İşçi, iş kazalarından mı yoksa Covid-19’dan mı ölsem diye seçim yapmak zorunda kalmış durumda. Sağlıkçılar her gün Covid-19 ile yüzleşip ölüyorlar. Hastanelerde yatak kalmamış, vatandaş koridorlarda kartonların üzerinde yatıyor.

‘Eve ekmek götüremiyorum’ diye isyan eden esnafa Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ‘Bu laf biraz abartılı geldi bana’ denen bir süreçte yapılan bu hibeler yanlıştır. İş yapamayıp batan esnafa, işsiz kalan işçiye, haciz üstüne haciz yiyen çiftçiye, sokaklarda çöp toplayıp karnını doyurmaya çalışan vatandaşlarımıza değil de başka ülkelere yardım yapılıyorsa bu apaçık halk düşmanlığıdır.

Ülke bu haldeyken AKP ne yapıyor?

Katarlı dostlarına peşkeş çektikleri Borsa İstanbul’dan gelen 200 milyon doların 5 milyonunu Tunus’a gönderiyor. Üstelik kendi halkı açlıktan kırılırken, 40 yıl vergi veren esnaflarımıza 40 gün bakamayan, çiftçilerimizin traktörüne, tarlasına, besicilerimizin ineğine haciz koyan Saray rejimi, şimdi de milletimizin vergileriyle Tunus’a bağışta bulunuyor. Ayranımız yok içmeye ama 7 uçakla gidiyoruz her yere!

AKP iktidarında herkese para var ama kendi vatandaşlarına yok. Türkiye, kendi halkına ne zaman yardım edecek merak ediyoruz.

Bu 5 milyon dolar ile neler yapılabilirdi:

– Çiftçilerin traktörüne, hayvanlarına gelen tüm hacizler kaldırılabilirdi. %70’i bulan yem zammına rağmen 13 aydır artırılmayan çiğ süt fiyatı artırılırdı.

– En az 17.500 esnafa 1 asgari ücret destek verilebilirdi.

– 20.000 işsiz ve zor durumda olan vatandaşa aylık 2000 TL destek verilebilir, bir nebze olsa rahat etmeleri sağlanabilirdi.

– Mayıs ayından bu yana pandemi nedenli 1000 TL’lik işsizlik ödeneğine yapılan ve 7 aydır dönüş yapılmayan başvurulara dönüş yapılabilir, devlet vatandaşına verdiği sözü tutabilirdi.
– Artan pandemi şartlarında hastanelerin solunum cihazı, tıbbi malzeme ve ilaç eksikleri giderilebilir Covid-19 nedeniyle Hatay’da 41 günde 949 kişi ölmezdi.

Bir adam düşünün, arkadaşlarına karşı oldukça eli açık cömert, onların borçlarını ödeyen, masada hesaplar benden diyen bir adam. Ancak evdekilere 5 kuruş para vermeyen, ‘durumumuz yok tasarruf yapın’ diyen, çocukları yırtık ayakkabılarla okula giden, sağdan soldan sosyal yardım alan ailesinden IBAN numarası verip para isteyen bir adam. İşte ailesini sefil edip dışarıda caka satan bu adamdır.

Suriyelilere, saraylara, lüks araçlara milyar dolarlar harcayan, yüzlerce araçlık konvoylarla gezen, lüks jetler ve uçaklarla milletin parasını har vurup harman savuranlar, el aleme milyonlar gönderirken kendi halkına destek olmak yerine IBAN gönderip para dilenir hale gelmiştir.

Emekliler açlık sınırının altında hayatının son günlerini sefalet içinde geçiriyor. Çalışanların yarısı asgari ücrete mahkûm olmuş, asgari ücret market harcamasına bile yetmiyor. “Ekonomi batar” diye karantinaya yanaşmayan, etkin sokağa çıkma yasağı uygulamaktan kaçan AKP, pandemide artan ölümlerin önüne geçmek, çökerttikleri sağlık sistemini düzeltmek, evine ekmek götüremeyen milleti biraz olsun rahatlatmak dururken “5 milyon dolar Bizm için para değil” diyerek sağa sola para dağıtarak ‘zekât’ verdiklerini söylemektedir. Borcu olan, karnı aç olan zekât vermez.

Beceriksiz dış politikalarıyla dünyada tek dostu Katar kalan AKP şimdi sağa sola yetim hakkı gönderip, durumu düzeltme telaşındalar. Beş tane maskeyi dağıtamayan siyasal iktidarın tercihi kendi milleti değil Tunuslular olmuştur.

83 milyonun hakkı olan paraları kimseye sormadan ne idüğü belirsiz yerlere peşkeş çeken tek adam rejimine halkımız sandıkta en güzel cevabı verecektir.”

Rss

Okuyucu Yorumları

Toplam 0 yorum yapıldı.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, Hatay’da mobilyanın kalbi olarak nitelendirilen MOBSAN’da HBB’nin istihdama tam destek olacağını söyledi. Bir şehirde işçi arayanların çoğalmasına rağmen hala işsizlik sorununun olmasının ...
CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Duduoğlu, İskenderun’a bağlı Suçıkağı Mahallesi sakinleri ile buluştu. Mahalle sakinlerinin yakın ilgi ve alakası ile karşılaşan Başkan adayı Duduoğlu, Suçıkağı Mahallesi sakinlerine hitaben bir ...
Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Öntürk, Haber Global TV canlı yayınında Serhan Başbahçıvan’ın sorularını yanıtladı. Depremle yıkılan Hatay’ı 5 yıllık projeleriyle kısa sürede ayağa kaldıracaklarını kaydeden Öntürk, tek ...
Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, Hatay’ı devlet-millet bütünleşmesi ile ayağa kaldıracaklarını kaydetti. Payas ilçesinde Seçim Koordinasyon Merkezini;  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhur İttifakı Hatay ...
İYİ Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Nazmi Ceylan Doğduğu Çınarlı Mahallesinde Sevgi Seliyle Karşılandı. Seçim çalışması kapsamında İskenderun'da önemli seçim çalışmalarıyla ivme kazanan Nazmi Ceylan Çınarlı mahallesi yüzlerce kişi tarafından karşılandı. Yoğun ...
Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, 1 Nisan itibariyle kırsal kalkınma hamlesini Hatay’ın kalbi Antakya’dan başlatarak 15 ilçeye yayacaklarını kaydetti. Beceriksiz HBB yönetiminin elinde Hatay’ın kendisi ile birlikte ...

Copyright © 2013. Tüm Hakları saklıdır.