SON DAKİKA
Mega Haber
Takip Et!
11 Ağustos 2020

‘Her Şeyi Biliriz; Ama En Çok da Haddimizi!’

Facebook'ta Paylaş
Twitter
B R K
‘Her Şeyi Biliriz; Ama En Çok da Haddimizi!’

Gündem - 11 Ağustos 2020 17:29

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş İskenderun’da bir araya geldiği Gazetecilerle sohbet ederek Projeler, faaliyetler ve sorunlarla ilgili istişarelerde bulundu. Siyasi konulara dair bazı söylentiler konusundaki bir soruya da; “Biz her şeyi biliriz; ama en çok da haddimizi biliriz!” şeklinde yanıt verdi.

Beraberinde İskenderun CHP yöneticileri ile birlikte İskenderun’da gazeteciler ile bir araya gelen Başkan Savaş, İskenderun üzerine gazetecilerle yaptığı sohbette, ilçeye yapılacak olan projeler hakkında bilgiler verdi. Başkan Savaş, “İskenderun Hatay’ın ikinci büyük ilçesi ve bizim için çok önemli bir ilçe.” dedi.

2021 Nisan ayında düzenlenecek EXPO 21 ile ilgili hazırlıkların aralıksız devam ettiğini belirten Başkan Savaş; “EXPO 21’in tüm Hatay’a büyük katkı sağlayacağının altını çizerek Herkesin bu uluslararası etkinliğe sahip çıkması gerektiğine vurgu yaptı.

Hatay’lı gazetecilerle sohbet ortamında bilgi alışverişinde bulunan Başkan Lütfü Savaş, “EXPO 2021 tüm Hatay’a olduğu gibi Arsuz merkezli İskenderun’a da büyük katkı sağlayacak. Yerel ekonomiyi canlandıracak ve Hatay’ın tanıtımına da büyük katkı sağlayacak. Arsuz Karaağaç’ta yapımı devam eden EXPO Fuar Alanı’nın yanı sıra bölgede bulduğumuz termal su kaynağının bulunduğu mevkide bir otel çalışması içerisindeyiz. Otel dışında yine konaklamada kullanılmak üzere yazlık evleri de değerlendirmek üzere proje çalışmalarımız var. Expo’da ayrıca dünya mutfağına da yer vereceğiz. Katılımcıların uzun süreli konaklamaları konusunda gereken kolaylığı sağlayacağız.”

“HADO ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Serinyol Madenli yolu konusunda valilik start vermez ise 3 şeritli yolu biz EXPO’ya yetiştirmeyi öngörüyoruz. Bu yol hem EXPO, hem de HADO Projesi açısından büyük kolaylık sağlayacak. Yakın zamanda bitireceğimiz HADO projemiz de ilimiz ekonomisine ve Turizm sektörüne ayrı bir canlılık katacak.”

Hatay’ın her yerine hizmet götürmenin sorumluluğu içinde olduklarını belirten Başkan Savaş, “Hatay Büyükşehir Belediyesinde görev yapan idareci ve yöneticilerin telefonları 24 saat açık olmalı. Buna çok önem veriyoruz. Kendisine ulaşılamayan yönetici ile işim olmaz. Hemen görevden alırım.” dedi.

İskenderun un profesyonel ligde bir takımının olmasını arzu ettiğini ve bu konuda da üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu belirten Başkan Savaş, “İskenderunspor’un başarılı olması beni sevindirir. Hatayspor ve İskenderunspor birbirini tamamlayan iki kardeş takım olmalıdır. Ancak İskenderun Sporun yönetiminde olması gereken kişilerin daha ciddi adım atmaları lazım. Geçmişi temiz, emin ve güvenilir insanların taşın altına ellerini koymalarını bekliyoruz. Birlikte başarmak için desteğe hazırım”

Hakkında çıkan siyasi dedikodulara da değinen başkan Savaş, “Ben Hatay’a ve Hatay’lılara hizmet etmekten onur ve gurur duyuyorum. Ben her şeyi bilirim, en çok da haddimi!” diye konuştu.

İskenderun’lu iş insanı Hüseyin Oğuz’un ev sahipliğinde kahvaltı ortamında gerçekleşen buluşmada Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Temizyürek ve yönetim kurulu üyeleri ile İskenderunlu gazeteciler yer aldı.

Rss

Okuyucu Yorumları

Toplam 0 yorum yapıldı.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerimiz Uzak Yol Vardiya Zabiti olmak üzere çıktıkları yolda meslek yeminlerini etti. İskenderun Teknik Üniversitesi ...
Akdeniz’in en büyük doğal parkı olan İskenderun Ziraat parkta 23 Nisan şenliğinde On binin üzerinde çocuk ve ailesi 23 Nisan kutlamasında doyasıya eğlendi. Hatay'ın İskenderun ilçesinde yakın tarihte hizmete giren Ziraat ...
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Hatay’da, yüzlerce çocuğun ve devlet protokolünün katıldığı törenlerle kutlandı. Hatay Merkez Spor Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama programın, Hatay Valisi ...
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Rektör Depci mesajında şu ifadelere yer verdi: “23 ...
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında her yıl geleneksel olarak yapılan protokol koltuk devrinde Arsuz Belediye Başkanlığı koltuğuna Akçalı Naci Uyar İlkokulu öğrencisi Nil Deniz Çetin oturdu. Arsuz ...
Mustafa Kemal Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Mustafa Kemal Mahallesi’nde 23 Nisan Şenliği düzenledi. Mustafa Kemal Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Taş, organizesinde gerçekleştirilen etkinliğe Cumhuriyet Halk ...

Copyright © 2013. Tüm Hakları saklıdır.