SON DAKİKA
Mega Haber
Takip Et!
21 Temmuz 2020

‘20 Temmuz, Yavru Vatanın Anavatana Kavuştuğu Gündür’

Facebook'ta Paylaş
Twitter
B R K
‘20 Temmuz, Yavru Vatanın Anavatana Kavuştuğu Gündür’

Gündem - 21 Temmuz 2020 16:09

Türkiye Muharip Gazileri Derneği İskenderun Temsilcisi Neşet Turhan Türk Ordusunun, 20 Temmuz 1974 günü, Kıbrıs’a başarılı bir hareket icra ederek, Kıbrıslı Türk’ü yok olmaktan kurtardığını, 1878 yılından beri hasret duyduğu özgürlüğüne kavuşturduğunu söyledi.

Türkiye Muharip Gazileri Derneği İskenderun Temsilcisi Neşet Turhan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

 “Bundan 46 sene önce Kıbrıs’ı ilhak ederek, Türkiye’yi batıdan güneye kuşatmak ve bu suretle Türkiye’nin yaşam alanını daraltmak isteyen Yunanistan; 15 Temmuz 1974’de EOKA’cı katillere darbe yaptırarak Ada’ya kan ve gözyaşı getirmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti, Enosis hayalinin gerçekleştirilmek üzere planlanan bu darbe girişimine gereken karşılığı vermek üzere derhal harekete geçmiştir.

Londra ve Zürih Antlaşmaları gereği garantör devlet olan Türkiye; Kıbrıs’ta barışı tesis etme, soydaşlarımızın güvenliğini sağlamak ve Türkiye’ye yönelik olası tehdidi bertaraf etmek maksadıyla Ada’ya müdahale kararı almıştır.

Türk ordusu, 20 Temmuz 1974 günü, Kıbrıs’a başarılı bir hareket icra ederek, Kıbrıslı Türk’ü yok olmaktan kurtarmış Kıbrıs Türkü’ne 1878 yılından beri hasret duyduğu özgürlüğüne kavuşmuştu. Böylece Yunanistan’ın Enosis hayali de Akdeniz’in karanlık sularına ebediyen gömülmüştür.

Senelerdir Kıbrıs’ta her türlü şiddet ve zulme uğrayan Kıbrıs Türk’ü, hiçbir zaman pes etmemi; 20 Temmuz’da, Mehmetçikle kucaklaşana kadar kimliğini ve varlığını gerektiğinde canını ortaya koyarak korumasını bilmiştir.

20 Temmuz Kıbrıs Türkü’nün esaretten kurtulduğu bir gündür.

20 Temmuz, yavru vatanın anavatana kavuştuğu bir gündür.

Kıbrıs adası 46 yıldır barış ve huzur içindedir. Kıbrıs Türk’ünün can ve mal emniyeti sağlamıştır. Kıbrıslı Türkler kendi öz vatanlarında hür ve bağımsız yaşamaktadırlar. Şuna inanıyoruz ki, Türkiye Cumhuriyeti gibi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de sonsuza dek, hür ve bağımsız yaşayacaktır.

Kıbrıs’ta geri dönüş asla düşünülmemelidir, kanla alınan toprak artık vatan toprağıdır. Düşmana terk edilemez. Kıbrıs’ta Türk varlığını yaşatmak; gelecek nesillere ve bu topraklar uğruna şehit düşenlere karşı bir namus borcudur.

Kurtuluş Savaşı’nda, Kore Savaşı’nda ve Kıbrıs Barış Harekatı’nda destan yaratan Türk ordusu, yurt içinde ve yurt dışında her zaman güç ve kudret sembolüdür. Türk ordusu bağımsızlığın, üniter yapının ve toprak bütünlüğünün tek teminatıdır.

Kıbrıs Barış Harekatında şehit olanlar ve aramızdan ayrılan gazilerimizi, Kıbrıslı mücahitleri rahmetle, hayatta olanları da saygıyla anıyoruz.”

Rss

Okuyucu Yorumları

Toplam 0 yorum yapıldı.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Defne ve İskenderun halk toplantılarında vatandaşlar ve esnaf tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Savaş, İskenderun’un Bekbele ve Denizciler Mahallesi ile Defne ilçesine bağlı ...
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci Lisbon Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri ile Porto Yüksek Mühendislik Enstitüsü Pretensa Müdürünü ağırladı. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ...
Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, önceliklerinin tüm depremzede hemşerilerini konut sahibi yapmak olduğunu söyledi. İskenderun Cebike TOKİ konutları sakinleri ile iftar buluşması gerçekleştiren Öntürk’e, Cumhur İttifakı İskenderun ...
Yapılacak yerel seçimler öncesi Antakya’da Hatay Akademik Mesleki Odaları Koordinasyon Kurulunu (HAMOK) ziyaret eden HBB Başkanı Savaş, ardından yeni Hatay Barosu Başkanı Erhan Nizamoğlu, eski Baro Başkanı Cihat Açıkalın ve ...
Hak İş Konfederasyonu Hatay İl Başkanı ve Özçelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, Öz Çelik İş Sendikası Mali Sekreteri Veysel Yayla, Şube Teşkilat Sekreteri Rıfat Yılmaz ve Rıfat ...
Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Dudoğlu, İskenderun Mozaik Kadın Derneğini ziyaret ederek projelerini anlattı ve CHP’ye destek istedi. CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Duduoğlu’nun beraberinde CHP Hatay ...

Copyright © 2013. Tüm Hakları saklıdır.