Gündem - 11 Haziran 2020 12:27
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Hatay Valisi Rahmi Doğan Başkanlığında yapılan (YİKOB) Hatay Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Mesleki Eğitim Merkezi Projesi (MESEM) değerlendirme toplantısına katıldı.
YİKOB toplantı salonunda, 2019 Yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Hatay Valiliği koordinesinde başvurusu yapılan ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan Hatay Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Mesleki Eğitim Merkezi Projesi hakkındaki genel bilgilerin katılımcılarla paylaşıldığı toplantıda yaptığı konuşmasında pandemi sürecine de değinen Vali Rahmi Doğan, “Korona virüs ile mücadele konusunda ülkemizin diğer ülkelere kıyasla daha başarılı olduğu söyleyebiliriz. Tabi hayatını kaybeden vatandaşlarımız da oldu hepsine Allahtan rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum. Ama virüs bitmiş değil biz tedbirlerimizi almaya devam ediyoruz. Bu süreçte esas olan Cumhurbaşkanımızın Bilim Kurulu tavsiyeleri doğrultusunda vermiş olduğu kararlardı ama zaman zaman biz de Valilik olarak inisiyatif alarak bazı kolaylaştırıcı hususları yerine getirerek il olarak oldukça başarılı bir süreç yürüttük. Diğer illere göre ve nüfus sayısına oranla kıyasladığımızda vaka sayının görüldüğü en düşük il olduğumuzu düşünüyorum. Bu süreçte Sağlık çalışanı arkadaşlarımız çok iyi çalıştılar. Vaka tespiti yaptığımızda vakanın temaslarını filyasyon ekipleriyle çok hızlı bir şekilde tespit ederek hepsine test yaptık ve tedavilerini gerçekleştirdik. Biliyorsunuz bu sokağa çıkma yasaklarında büyükşehirler arasında ilk serbest bırakılan illerin başında geliyoruz. Salgın başladığında Hatay’da vaka sayısı beklentisi fazlaydı ama alınan tedbirler ile vatandaşlarımızın bu tedbirlere uyması ve bize karşı olan anlayışlarını hepsini bir araya koyduğumuzda başarılı bir süreç yürüttüğümüze inanıyorum. Buradan bütün hemşerilerime pandemi sürecinde vermiş olduğumuz kararlara riayet ettikleri için teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.
Geçen yıl hükümetimizin cazibe merkezleriyle ilgili başlattığı projeye 2019 yılında Hatay ili olarak biz de dâhil edildik. İlimiz için önemli bir yatırım olduğunu düşündüğümüz bu projeye Valilik olarak müracaat ettik. Sanayi Bakanlığımız tarafından da bu teklifimiz uygun görüldü ve proje onaylandı. Mesleki Eğitim Merkezi Projesi’nin 15 milyonluk bir bütçesi var. Projenin 10 milyonluk kısmı DOĞAKA tarafından karşılanacak. Geriye kalan 5 milyonu da Valilik olarak taahhüt ettik. Projenin yapılabilmesi için 5 milyon TL’nin bulunması gerekiyor ki yatırımı yapabilelim. Sektörün ihtiyacı olan elemanların yetiştirilmesi için kurulacak olan bu merkezin istihdama yönelik büyük bir yatırım olacağına inanıyorum .” dedi.
Toplantı DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız’ın proje sunumu ile devam etti. Karşılıklı görüş ve öneriler alınarak sonraki süreçte proje kapsamında yapılacak olan çalışmalar görüşüldü.
Toplantıya Vali Rahmi Doğan’ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Yusuf İzci, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Yılmaz, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan Yıldırım, İskenderun OSB Başkanı Ayhan Tosyalı, Payas OSB Başkan Vekili Osman Tufan, Antakya OSB Müdürü Ali Muratoğlu ve ilgili kurum müdürleri katıldı.
Copyright © 2013. Tüm Hakları saklıdır.