Halkın içinde Bir Kaymakam

Halkın içinde Bir Kaymakam

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, emeğiyle İskenderun’a değer katan keman yapım ustası İsmail Kaya ve ahşap oymacılığı, heykel ve rölyef ustası Behzat Böke’yi işyerlerinde ziyaret etti.

Üstün hünerleriyle mesleklerini ve sanatkârlıklarını yakından tanımak amacıyla Marangoz İsmail Kaya ve Behzat Böke’yi Sanayi Sitesi’ndeki işyerlerinde ziyaret eden Kaymakam Yönden’e Hızarcılar ve Mobilyacılar Esnaf Odası Bşk. Abdulkadir Yardımcıoğlu da eşlik etti.

Keman ustalığı, evveliyatı ve günümüz koşullarındaki keman yapımının aşamaları ile ahşap oymacılığı mesleğine dair yaptıkları çalışmalarla ilgili usta ellerden bilgiler alan Kaymakam Yönden, ince işçilik, dikkat ve titizlik isteyen, göz nuru ve alın teriyle harmanlanan mesleklerin özel olduğuna dikkat çekti.

Çeşitli ülkelerde tertip edilen keman yapımı yarışmalarına katılarak, Türkiye’nin 4 viyola yapımcısı arasında yerini alan İsmail Kaya ve yarım asrı aşkın bir süredir ahşap yüzeylerde dans edercesine sanatını başarıyla sergileyen Behzat Böke’yle talaşların arasından ustalığa uzanan hayat hikayelerini dinleyen Kaymakam Yönden, İskenderun’a değer katan esnafları ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

https://www.megamedya.org/2021/04/07/halkin-icinde-bir-kaymakam/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat