Radyoloji Hayat Kurtarıyor…

Radyoloji Hayat Kurtarıyor…

Mega Radyo’da yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ Programının canlı yayın konuğu Palmiye Hastanesi Radyoloji Uzmanı Dr. Seda Çam, Genel sağlık, teşhis ve tedavilerde teknoloji ve radyolojinin önemi, corona virüs süreci ile ilgili bilgiler verdi. Önemli tavsiyelerde bulundu.

Palmiye Hastanesi’nin başarılı hekimlerinden Radyoloji Uzmanı Dr. Seda Çam, branş dahilinde verdikleri hizmetlerden, radyolojinin türleri, ultrason, tomografi, MR ve korona virüs tespitinde radyolojinin önemi hakkında önemli konuları Mega FM dinleyicileriyle paylaştı.

Radyoloji, hastalıkları teşhis etmek için vücudun içyapısı ve organ görüntülerinin yorumlandığı tıbbi bir uzmanlık alanı olduğunu belirten Dr. Seda Çam; “Hastalığın tanı ve tedavisi amacıyla radyasyon, yüksek frekanslı ses dalgaları, ışın veya güçlü manyetik alanlar kullanarak vücudun iç yapısını görüntülemeye yarar. Yaygın olarak kullanılan röntgenin yanı sıra, bilgisayarlı tomografi, ultrasonografi ve manyetik rezonans(mr) yöntemlerinin sayesinde, vücudun tüm dokularının çok ince detayına kadar görüntülemesi sağlanabiliyor. Kanserden inmeye kadar pek çok hastalık ve sorun radyolojik tetkiklerle teşhis ve girişimsel radyoloji ile tedavi edilebilir. Radyoloji, teknolojiyi en çok kullanan ve bu nedenle gelişen teknoloji ile büyüyen bir bölümdür. Radyolojide dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok önemli işler başarılmaktadır” dedi.

Korona virüs tespitinde Radyolojinin öneminden de bahseden Dr. Seda Çam, Göğüs BT çekiminin, Covid-19 zatürresi tanısında ve tedavinin yönlendirilmesinde belli hastalarda kullanılabilecek etkili bir yöntem olduğunu belirterek, “Radyolojik bilgi birikimimizin yanı sıra, kesin teşhis, burun, boğaz sürüntüsü ve kan testleri ile konulur. Ancak bu testlerin sonucunu almak için geçen süre BT’ye göre daha uzun olur. Hastaneye yatırılan hastalarda tedavinin yönlendirilmesinde ve takibinde göğüs BT’nin önemli rolü var. Bu rol nefes darlığı ve solunum yetmezliği olan hastalarda etkilidir. Burada vurgulanması gereken bir başka nokta da çekilen tomografinin bir radyoloji uzmanı tarafından değerlendirilmesinin önemi ve zorunluluğudur” dedi.

Mega Radyo stüdyolarından canlı yayımlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ söyleşi programı, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com ile Mega Medya Grubu Facebook sosyal medya üzerinden de canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel Koordinatörü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti. 

https://www.megamedya.org/2021/01/18/radyoloji-hayat-kurtariyor/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat