Bağımsızlık Meşalesi Emin Ellerde…

Bağımsızlık Meşalesi Emin Ellerde…

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma,  Gençlik ve Spor Bayramının 101. yılı nedeniyle yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi.

Başkan Gül, “Ülkenin içinde bulunduğu zor durumu kabullenmeyerek  “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracaktır” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı bağımsızlık meşalesinin 101. yılında, Cumhuriyet’in emanet edildiği milyonlarca gencimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızı sonsuza kadar koruyacağına olan inancımla, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

Milli mücadele açısından son derece önemli 19 Mayıs, tarihe tırnaklarıyla adını söke söke yazan Türk milletinin özgürlük mücadelesinin, Samsun’dan başlattığı ve Anadolu’ya yayılan bağımsızlık destanıdır.

19 mayıs 1919’da milletimiz, varlığını hiçbir zaman esaret altında sürdürmeyeceğini ve atalarının kanlarıyla sulanan bu kutsal vatan topraklarındaki işgale izin vermeyeceğini tüm dünyaya haykırmış ve üstün başarılarla dolu  Kurtuluş Savaşı’yla birlikte, bunu tüm dünyaya göstermiştir.

“Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz”. Diyerek, 101 yıl önce Cumhuriyet’i emanet alan Türk gençliği bu emanete canı pahasına sahip çıkmış ve ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkma adına, bilimde, sanatta, sporda ve hayatın her alanında yüksek motivasyonla çalışmaya devam etmiştir.

Cumhuriyet meşalesinin emanet edildiği milyonlarca gencimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızı sonsuza kadar koruyacağına olan inancımla, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, Bağımsızlık meşalesi emin ellerde diyerek,ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bize bu aziz toprakları vatan kılan bütün şanlı ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

https://www.megamedya.org/2020/05/19/bagimsizlik-mesalesi-emin-ellerde/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat