Görme Engelli Öğrencilere BİLFEN’den Destek

Görme Engelli Öğrencilere BİLFEN’den Destek

Ulusal ve uluslararası pek çok projeye destek veren Bilfen Liseleri öğrencileri içinde bulunduğumuz bu pandemi sürecinde görme engelli kardeşleri için harekete geçti ve onlar için LGS sorularını seslendirdi. Akademik eğitimin yanı sıra kültürel ve sosyal çalışmalarıyla da adından söz ettirmeye devam eden Bilfen, önümüzdeki dönem bu projeyi daha da genişletmeyi ve daha fazla görme engelli öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.
Çamlıca Bilfen Liseleri öğrencileri içinde bulundukları pandemi döneminde, yeni bir sosyal sorumluluk projesine adım atarak İstanbul ve çevresindeki ‘Görme Engelliler Okulları’nda eğitim gören 55 görme engelli 8. sınıf öğrencisi için LGS sorularını okudu. Sınavlara hazırlık sürecinde engelli kardeşlerine destek olmak isteyen ve sınav sorularını okuyan liseli öğrenciler, önümüzdeki dönem bu projeyi daha da geliştirerek daha fazla görme engelli kardeşlerine ulaşmayı hedefliyor.
Projenin başlangıcında görme engelliler okuluyla iletişime geçen ve onların ihtiyaçlarını belirleyen Bilfen Liseleri, özellikle LGS hazırlık sürecinde 8. sınıf öğrencilerinin desteğe ihtiyaçları olduğunu öğrendi. LGS hazırlık sürecinde engelli arkadaşlarına en büyük yardımın LGS soru ve cevaplarının okunması olacağını düşünen Bilfen Liseleri öğrencileri kendilerine Bilfen Yayıncılık tarafından gönderilen kitapları LGS’ye hazırlanan görme engelli öğrenciler için seslendirmeye başladı. Bu kayıtlar daha sonra görme engelliler öğretmenleri aracılığıyla tüm Türkiye’deki görme engelli öğrencilerin okullarına ulaşacak.
Bilfen Lisesi öğrencileri, değerler eğitimi projesi kapsamında görme engelli kardeşlerinin LGS’ye hazırlanabilmeleri için deneme sınavlarını seslendirirken Bilfen Lisesi 10. sınıflardan iki öğrenci de çaldıkları piyano eserlerinin kayıtlarını göndererek görme engelli öğrencilere moral desteği verdi.

https://www.megamedya.org/2020/05/18/gorme-engelli-ogrencilere-bilfenden-destek/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat