Migren Teşhisini Doktorunuza Bırakın

Migren Teşhisini Doktorunuza Bırakın

Perşembe sabahları Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ programında bu hafta Nöroloji ile ilgili konular konuşuldu. Mega Medya Genel yayın yönetmeni Semir Yazıcı’nın sunduğu Programın canlı yayın konuğu, Özel Gelişim Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Meral Üzel, nörolojik hastalıklar hakkında önemli bilgiler verdi.

Özel Gelişim Hastanesi’nin başarılı doktorlarından Nöroloji Uzmanı Dr. Meral Üzel, nöroloji kliniğinde uyguladıkları tedavi yöntemleri, migren, baş ağrısı nedenleri ve çeşitleri, ağrı kesiciler, hangi durumlarda nöroloji uzmanına görünmek gereklidir ve corona virüsün nörolojik etkileri gibi önemli konuları Mega Fm dinleyicileriyle paylaştı.

Sinir sisteminin yapısını, hastalıklarını ve fizyolojisini inceleyen bilim dalının nöroloji olduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Meral Üzel,.”Nöroloji genel olarak, beyin, beyin sapı, omurilik ve çevresini inceler. baş ağrıları, epilepsi, alzheimer, beyin enfeksiyonları, baş dönmeleri, omurilik hastalıkları, sinir sıkışmaları, uyku ile ilgili bozukluklar, bel boyun ağrıları ve fıtıklar nöroloji bilim dalının tedavisini yapıldığı hastalıkların başında gelir.  Nörolojik hastalıkların geneli kronik hastalıklar olduğundan, Nöroloji bölümü takip açısından hasta-doktor ilişkisinin çok önem kazandığı bir bölümdür.” dedi.

Çoğunlukla ataklar halinde gelen bir baş ağrısı tipi olan migren hakkında da önemli bilgiler veren Nöroloji Uzmanı Dr. Meral Üzel,.” Migren ağrısı genellikle orta şiddette veya şiddetli şekilde olabilir ve kişinin normal aktivitelerini ciddi şekilde engeller. Hem migren yakınması olan kişinin hem de yakınlarının yaşam kalitesini bozabilir. Migren ağrılarını şiddetli baş ağrısı olmasının dışında diğer ağrılarından ayırt eden en önemli özelliklerinden bazıları da ağrı ile birlikte ortaya çıkan bulantı, ses ve ışığa duyarlılıktır. Tam bir migren tanısı koymak için uzun bir süreç ve uzman bir doktorun kontrolü çok önemlidir.” dedi.

Mega Radyo stüdyolarından canlı yayımlanan “Sağlıkta Gelişim” söyleşi programı, FM bandı 97.7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com internet üzerinden canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel Müdürü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti.

https://www.megamedya.org/2020/05/15/migren-teshisini-doktorunuza-birakin/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat