Lisansüstü Eğitim, İSTE

Lisansüstü Eğitim, İSTE

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)  2020-2021 eğitim öğretim yılında lisansüstü eğitimde de adından başarıyla söz ettirmeye devam ediyor.

Türkiye’nin en yeni üniversitelerinden biri olmasına karşın kurulduğu 2015 yılından bu güne lisansüstü eğitimde312 mezun veren İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE) 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde 9 yeni bölümde daha lisansüstü eğitim vermeye başlıyor. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “İSTE’nin bir üniversiteden çok daha fazlası olduğunu” belirtti.

Yeni dönemde kesin kayıt yaptıran öğrencilerin tercihleri, Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsünden; Elektrik Elektronik, Deniz Ulaştırma Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Su Ürünleri Ana Bilim Dalları olurken, Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer (KBRN) Tehditlerinin Yönetimi bölümü de lisansüstü öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bir diğer dal oldu.

Lisans Eğitimleri, Lisansüstü Bölümlerle Destekleniyor

Her eğitim döneminde lisansüstü programlarının sayısını artırarak, ülkenin, bölgenin ve öğrencilerin beklentilerine cevap vermeye çalışan İSTE, bu yıl yeni bir doktora programı daha açtı.Bu yıl Malzeme ve Metalürji Mühendisliği bölümünde doktora düzeyinde eğimlere ilk kez başlanırken, yine geçen yıl ilk kez öğrenci alınan ve son derece stratejik bir önem arz edip, Türkiye’nin ihtiyacı olan uzmanları yetiştiren KBRN programı da, lisansüstü eğitimde rağbet gören bölümlerin başında yer aldı. 

Rektör Prof. Dr Tolga Depçi: ‘Lisansüstü Eğitim (İste)’Yenlerin Yanındayız’

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci; “Sunmuş olduğu özgün ve nitelikli eğitimle İSTE gerçekten de bir üniversiteden çok daha fazlasını ifade ediyor. Biz öğrencilerimize sadece ön lisans ve lisans eğitimleri vermiyoruz. Lisansüstü ve doktora eğitimlerini de kendi üniversitelerinde tamamlamak İSTE’yen gençlerimize bu konuda önemli bir imkân sunuyoruz. İSTE Enstitüleri olarak her yıl yenilikçi yönümüzü destekleyen, yeni programlarla öğrencilerimizin ihtiyaçlarına karşılık veren bir kurum olmaya azami özen gösteriyoruz” dedi.

https://www.megamedya.org/2020/10/07/lisansustu-egitim-iste/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat