Vertigo Başka Bir Hastalığın Habercisi Olabilir!

Vertigo Başka Bir Hastalığın Habercisi Olabilir!

Mega Radyo’da yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ Programının canlı yayın konuğu İskenderun Palmiye Hastanesi Kulak Burun Boğaz – Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ramazan Gümüşkulak burun boğaz hastalıkları ile ilgili konularda önemli bilgiler verdi.

İskenderun Palmiye Hastanesi’nin başarılı uzman hekimlerinden Op. Dr. Ramazan Gümüş, KBB polikliniği olarak verdikleri hizmetlerden, rinopilasti, vertigo, faranjit, baş boyun cerrahisi, hastalıkları, burun çene yüz kırıkları ile ilgili konuları Mega FM dinleyicileriyle paylaştı. Önemli tavsiyelerde bulundu.

Halk arasında baş dönmesi olarak tarif edilen vertigo’nun belirtileri hakkında bilgiler veren Op. Dr. Ramazan Gümüş, “Vertigo; iç kulakta ortaya çıkan bir hastalıktır. Genelde baş dönmeleri şeklinde ortaya çıkabilen bu ataklar 1-2 dakika ya da saatlerce de devam edebilir. Baş dönmesi ataklarının yanında bazen kulak çınlamaları, işitme kayıpları, denge bozukluğu, bilinçte zayıflama ve yürümede zorluk da yaşanabilen belirtiler arasındadır. Atakların aşırı şiddetlenmesi durumlarında ise; midede bulantı, kusma, anormal göz hareketleri ve terlemeler ortaya çıkabilmektedir. Vertigo tedavisinde sorunun tespitine göre tedavi yöntemleri uygulanır” dedi.

Vertigo’nun bir belirti olarak ta öngörülebileceğini de vurgulayan Op. Dr. Ramazan Gümüş, “Vertigo Vücuttaki birçok sistemden kaynaklanacağı gibi birçok hastalığın belirtisi olarak da karşımıza çıkar. Orta kulak ve denge organını da barındıran iç kulak hastalıklarından kaynaklanabileceği gibi denge ve işitme sinirindeki sorunlardan da kaynaklanabilir. Bunların dışında beyin ve özellikle beyincik ile ilgili rahatsızlıklar, bazı göz hastalıkları, tiroid bezi hastalıkları, diyabet, kansızlık gibi birçok dahili ve endokrin sistemini ilgilendiren hastalıklardan köken alabilir.” ifadelerini kullandı. 

Mega Radyo stüdyolarından her Perşembe sabahı canlı yayımlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ söyleşi programı, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com ile Mega Medya Grubu Facebook sosyal medya üzerinden de canlı yayınlanıyor. Mega Medya Grubu Genel Koordinatörü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti. 

https://www.megamedya.org/2020/09/25/vertigo-baska-bir-hastaligin-habercisi-olabilir/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat