Gebelik Öncesi ve Doğum Sürecine Dikkat!

Gebelik Öncesi ve Doğum Sürecine Dikkat!

Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ Programının canlı yayın konuğu İskenderun Palmiye Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emine Çelik, kadın hastalıkları ve doğum yöntemleri ile ilgili konularda önemli bilgiler verdi.

Özel Palmiye Hastanesi’nin deneyimli hekim kadrosunda yeni yerini alan, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emine Çelik; gebelik öncesi yapılması gerekenler, kadın doğum doktoruna ne sıklıkla gidilmeli, sancılı adet dönemi, doğum yöntemleri, idrar kaçırma, kapalı ameliyatın faydaları, yumurtalık kistleri, menopoz çağı, hamilelikte korona virüs tedbirleri ile ilgili konularda önemli bilgileri Mega FM dinleyicileriyle paylaştı.

Hamile kalmaya karar vermeden sağlıklı bir gebelik için,3 ay önce uzman bir doktora başvurulması gerektiğini belirten Op. Dr. Emine Çelik; “Hamile kalmaya karar vermeden önce yapılan muayene esnasında vajinal smear, servikal kültür ve bazı kan testlerinin yapılması istenebilir. Yapılan testlerin amacı aşıyla korunabileceğiniz hastalıkları geçirip geçirmediğinizi tespit etmektir. Aynı muayenede Ailede genetik bir rahatsızlığın olup olmadığını sorgulanır, anne ve baba adayının aynı hastalığa sahip olması durumunda yardımcı üreme tekniklerinden faydalanmak ve işlemler esnasında embriyoların genetik açıdan incelenmesi konusundabilgi alınır. Doğumsal bazı sakatlıkların önlenmesi için bu dönemde folik asit ve çinko alınabilir” ifadelerini kullandı.

Korona virüsün hızlı yayılması, şu an kesinleşmiş bir tedavisinin ve koruyucu aşısının olmamasından dolayı anne adaylarının ve yeni doğum yapan lohusa annelerin daha da özen göstermesi gerektiğine vurgu yapan Op. Dr. Emine Çelik; “Temel hijyen kurallarına uyun ve ellerinizi sıklıkla yıkayın, bulunduğunuz mekanları sık sık havalandırın ve kapalı ortamlarda uzun süreyle kalmayın, zorunlu kalmadıkça dışarıya çıkılmayın, çıkılması durumunda dışardaki kişilerle temas kurulmamaya dikkat edin, toplu taşıma araçları kullanmayın, kişisel eşyalarınızı ortak kullanılmayın, düzenli ve sağlıklı beslenin,hamileliğin gerektiği besin ve gıda takviyelerine gereken özen gösterin, günde 2 litre ve üstü su için bağışıklık sisteminizi güçlendirin” gibi önerilerde bulunarak anneleri uyardı.

Mega Radyo stüdyolarından canlı yayımlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ söyleşi programı, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com ile Mega Medya Grubu Facebook sosyal medya üzerinden de canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel Koordinatörü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti.

 

https://www.megamedya.org/2020/09/24/gebelik-oncesi-ve-dogum-surecine-dikkat/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat