CHP 97 Yaşında…

CHP 97 Yaşında…

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 97. Yıl dönümü İskenderun’da CHP Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, ilçe yönetimi ve partililer tarafından törenle kutlandı.

İskenderun Atatürk anıt alanında sabah saatlerinde gerçekleştirilen çelenk sunma törenine, Hatay büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Milletvekillerinden Suzan Şahin, Serkan Topal, Mehmet Güzelmansur, İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, Belediye Meclis Üyeleri, ilçe yönetimi ve partililer katıldı.

Cumhuriyet Halk partisi ilçe teşkilatı ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna saygı çelengi sundu. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu günün önem ve anlamını belirten konuşmasında 9 Eylül, partinin kuruluşunun 97. yıl dönümü olduğunu belirterek “19 Mayıs 1919’da aydınlanma yürüyüşü ile atılan temellerimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde dünyaya örnek olmuştur” dedi.

Atatürk Anıt alanına çelenk sunulmasıyla başlayan program, pasta kesimi ile devam etti.

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu açıklamasında, “9 Eylül Partimizin Kuruluşunun 97. yıl dönümüdür. Aslında partimizin temelleri 19 Mayıs 1919’da Aydınlanma Yürüyüşü ile atıldı. Daha sonraları Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşı ile gelişti, olgunlaştı. Bugün tüzüğümüzün 1. Maddesinde yazılı olan “Cumhuriyet Halk Partisi, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin ve Kuvayı Milliye’nin devamı olarak 9 Eylül 1923 tarihinde kabul edilen “Parti Tüzüğü ile kurulmuştur” şeklini aldı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün birinci eseri Cumhuriyet kadar önem verdiği ikinci eseri olan CHP ve onun ödünsüz sağlıklı ve devrimci üyeleri, bağımsız, antiemperyalist kararlı bir ruha sahiptir. Kurtuluş Savaşı ile yoğrulan direnişçi, devrimlerden ödün vermeyen bükülmez ve teslim alınamayan, başkalaştırılamayan sağa çekilemeyecek olan CHP ve CHP’liler içeriden ve dışarıdan yapılacak başkalaştırma ve dönüştürme sapkınlığını püskürtecek güçtedir. CHP Ailesi’nin bu niteliklere sahip başı dik, Altı Ok’a sahip çıkma kararlılığındaki üyeleri olarak Mustafa Kemal’in takipçisi ve neferleri olmaktan gurur duyuyoruz. Aksini düşünenlerin kendilerinin CHP’liliklerini sorgulamaları gerekir.

Değerli hemşerilerim 97 yıldır vatandaşın boğazından geçen lokmayı küçültenlerle mücadele ediyoruz etmeye devam edeceğiz. 97 yıldır keşke Yunan kazansaydı diyerek Atatürk’ün postalları altında dağılıp gidenlerle mücadele ediyoruz etmeye devam edeceğiz. 97 yıldır kadınlarımızın peçesine dokunma diyerek, çocuklarımızı istismar edenlerle mücadele ediyoruz etmeye devam edeceğiz. 97 yıldır Kubilay teğmeni katledip şeriat isteriz diye bağıranlarla mücadele ediyoruz, ilelebet mücadele edeceğiz. 18 yıldır bu toplumun duygularını istismar ederek önce Harun sonra Karun şimdide firavun olanlarla mücadele ettik etmeye devam edeceğiz.

Gündemi değiştirmek için tekrar idam isteriz deyip yalan söyleyenlerle mücadele ettik etmeye devam edeceğiz. Velhasıl yüce Atatürk’ün sözünü taklit edip suni bir savaşı körükleyen Sayın Milli Savunma Bakanının dediği gibi diyoruz ki; inin artık bu milletin sırtından, ne kadar uğraşırsanız uğraşın sonunuz belli, karşınızda Türkiye’nin yıkılmayan teslim alınamayan Cumhuriyet Halk Partisinin yılmayan örgütleri var. Bu duygularla Kuruluş Günümüzü kutluyor, başarılar diliyor, sevgiler saygılar sunuyorum” dedi.

https://www.megamedya.org/2020/09/09/chp-97-yasinda/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat