Lise Öğrencileri Erasmus Projeleri Kapsamında İSTE’deydi

Lise Öğrencileri Erasmus Projeleri Kapsamında İSTE’deydi

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), “Save Environment with 3Rs” isimli Erasmus+ Projesi kapsamından lise öğrencilerini misafir etti.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), “Save Environment with 3Rs” isimli Erasmus+ Projesi kapsamından lise öğrencilerini misafir etti. İskenderun Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nin hazırladığı ve Romanya ulusal Ajansı tarafından kabul edilen proje kapsamında Romanya, Letonya ve Dörtyol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden öğrenciler 19 Ocak Perşembe günü İSTE’deydi. 30 öğretmen ve öğrenci Proje Koordinatörü İngilizce Öğretmeni Sait Sinan Yıldırım eşliğinde İSTE’ye geldi. Enerji Tasarrufu Haftası nedeniyle ve proje konumuz “Energy Saving” kapsamında öğrencilere seminer verildi.

Seminerde İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suha Orçun Mert ve Mekatronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Kaan Baltacıoğlu öğrencilere mühendislik mesleği ve Türkiye’de mühendislik eğitimi ile ilgili sunum yaptı. Ardından öğretmenlerden ve öğrencilerden gelen sorular yanıtlandı.

Seminerin ikinci bölümünde ise Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suha Orçun Mert, en ucuz enerjinin tasarruf edilen enerji olduğunu temel alan bir sunum yaptı. Prof. Dr. Mert yaptığı sunumda tarih boyunca enerji kullanımını ve enerji kaynaklarının neler olduğu; enerji kullanımı ile insan gelişimi arasındaki ilişki; Dünyada ve Türkiye’de enerji kullanım verileri gibi konulara değindi. Enerjiden tasarruf etmek için neler yapılabileceğine dair bilgi veren Prof. Dr. Mert sunumunu “enerjinizi düşürmek isteyenlere inat enerjinizi efektif kullanın, koruyun” diyerek tamamladı.

Ulusal ve uluslararası lise öğrencilerini İSTE’de görmekten memnuniyet duyduklarını ifade eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “öğrencilerimize eğitimlerinin her kademesinde uluslararası çalışmalara katılabilecekleri imkanlar tanınıyor olması çok kıymetli. Biz de bunun bir parçası olduğumuz için mutluyuz. Bugün alanında yetkin hocalarımızdan enerji konusunu dinleme fırsatları oldu. Sunumların faydalı olmasını temenni ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum. Ayrıca projede emeği geçen öğretmenlerimizi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzü de emekleri için kutluyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Program proje ekibiyle hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

https://www.megamedya.org/2023/01/19/lise-ogrencileri-erasmus-projeleri-kapsaminda-istedeydi/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat