İskenderun Belediye Meclisi Toplandı

İskenderun Belediye Meclisi Toplandı

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Meclis Salonunda toplandı.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı Başkanlığında toplanacak olan mecliste gündemde bulunan maddeler görüşüldü.

Düzenlenen meclis toplantısı öncesinde bir konuşma yapan Başkan Fatih Tosyalı,” Yeni yılda da meclis üyelerimiz ile birlikte birlik ve beraberlik içerisinde değerli hemşerilerimize hizmet noktasında çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İskenderun’da birçok bölgede çalışmalarımız devam ediyor. Projelerimizin yanında bu yılda da sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerimize devam edeceğiz. Herşey İskenderun için ”dedi.

Gündemde bulunan

  1. İskenderun sınırları içerisinde “İskenderun İlçesi V. Etap (Kent Merkezi) 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu, yetişmedi.
  2. İskenderun sınırları içerisinde “İskenderun İlçesi VI. Etap (Büyükdere Mahallesi) 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu,yetişmedi.
  3. Mülkiyeti Belediyemize ait olan, Belediye Hizmet Binası bitişiğinde, Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün bulunduğu Sanat Galerisi (Eski Evlendirme Dairesi) olarak kullanılan binanın, iş yurtlarında üretilen ürünlerin satışı için mağaza olarak kullanılması maksadıyla Adalet Bakanlığı İskenderun M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğüne 31 Mart 2024 tarihine kadar bedelsiz olarak tahsis edilmesi ve Belediye Başkanına Tahsis Protokolünü imzalama yetkisi verilmesi ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu,oy birliği ile kabul edildi.
  4. Belediye Meclisinin 2023 Yılı içerisinde izin yapıp yapmayacağının, izin yapılacak ise izin yapacağı ayın belirlenmesi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi sonucunda meclis bu yıl izin yapmayacak.
  5. Denetim Komisyonunda görev yapmak üzere üye sayısının belirlenmesi ve üye seçimi ile ilgili yapılacak gizli oylama hakkındaki Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi,sonucunda yapılan oylamada Erdem Ünlü Çetinkaya,Seçkin Yıldırımöz ve M.Fatih Bereketoğlu seçildi.
  6. Belediye Meclisimizin 2022 yılı içerisinde yapılan 15 toplantının 12’sine katılmadığı tespit edilen Belediye Meclis Üyemiz İlhan Cengiz GÜRPINAR’ın savunmasının okunması ve meclis üyeliğinin düşürülüp düşürülmemesi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile meclis üyeliklerinin düşürülmemesine karar verildi.
  1. Belediyemiz bünyesinde 2023 mali yılında sözleşmeli statüde çalıştırılması düşünülen THS  3 mimar, 1 İnşaat Mühendisi için ödenecek net ücret tutarının belirlenmesi ve tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılmaları ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile kabul edildi.
  2. Belediyemizde çalışan kamu personeline Sosyal Denge Tazminatı ödenmesi, ödenecek tutar ile sözleşme içeriğinin belirlenmesi ve yetkili sendika ile 01.01.2023 tarihi itibariyle geçerli olmak üzere Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi imzalanması için Belediye Başkanı Mehmet Fatih TOSYALI’ya yetki verilmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile kabul edildi.
https://www.megamedya.org/2023/01/05/iskenderun-belediye-meclisi-toplandi-19/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat