Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Hatay’da

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Hatay’da

Milli Eğitim Bakanı Dr. Mahmut Özer, bir dizi ziyaret ve program için Hatay’a geldi.

Milli Eğitim Bakanı Dr. Mahmut Özer, beraberinde Milletvekilleri ve İlçe Belediye Başkanları ile birlikte, Kırıkhan Recep Atakaş Fen Lisesi’nin temel atma töreni düzenlendi.

Temel atma töreninde konuşan Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, Hayırsever işinsanı Recep Atakaş, “Bugün burada temelini atacağımız bu bilim ve irfan yuvasında geleceğin Türkiye’sini oluşturacak çocuklarımız daha iyi şartlarda bir eğitim almış olacaktır. Geleceğin Türkiye’sini oluşturacak çocuklarımızın daha donanımlı olmaları, daha iyi şartlarda eğitim almalarını sağlamak için çalışıyoruz. Bu güzel eğitim yuvasında ailesine, memleketine, ülkesine, devletine, milletine ve hayırlı işlere vesile olacak bilim adamlarının yetişeceğine inanıyorum. Eğitim ve öğretim seviyesi, bir toplumun gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli göstergelerin başında gelmektedir. Bu gerçeği kabul etmeden, hiçbir meselenin anlaşılması mümkün değildir. Bunun önemine vakıf olmuş toplumlar bugünkü medeniyet âleminde ön sıralarda yer almışlar ve tarih sahnesinde rakiplerine her zaman fark atmışlardır” diye konuştu.

Eğitimde son 20 yılın “Türkiye Yüzyılı” şarkısında söylendiği gibi mazlumların şarkı söylediği bir döneme karşılık geldiğini belirten Bakan Özer, son 20 yıldaki en büyük kazanımın kız çocuklarının eğitime erişimi alanında olduğunu söyledi. Hatay ziyaretinde kentin mevcut eğitim yatırımları bütçesinin 619 milyon liradan yaklaşık 2,5 milyar liraya yükseltildiğini kaydeden Bakan Özer, bu yatırımların sadece Hatay’a değil, Türkiye’nin her köşesine ulaştırılmaya çalışıldığını belirterek, “Yeter ki çocuklarımız çok daha güvenli, sağlıklı okullarda eğitime erişebilsinler. İçinde bulundukları lokasyondan, sosyoekonomik arka planlarından bağımsız şekilde herkes en nitelikli eğitime erişebilsin. Tek derdimiz bu. Hiçbir ayrım yapmadan Türkiye’nin her noktasına eğitim yatırımlarını ulaştırmak için çaba sarf ediyoruz. İnşallah, yarınlarımız çok daha güzel noktalara ulaşacak” dedi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan Hatay’da eğitim yatırımlarının hızla devam ettiğini ve hayırseverlerin katkılarına değinerek, Atakaş’ın desteğiyle yapılan lisenin yeni nesillerin yetişmesine vesile olacağını aktardı.

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman da katkılarından dolayı Atakaş’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından Özer, destekleri için Atakaş’a plaket verdi. Ardından protokol üyelerinin katılımıyla lisenin temeli atıldı.

Program sonrasında Protokol heyeti Kırıkhan Sarı Okul Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

https://www.megamedya.org/2022/11/15/milli-egitim-bakani-mahmut-ozer-hatayda/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat