‘Şehit ve Gazilerimize Minnettarız…’

‘Şehit ve Gazilerimize Minnettarız…’

TBMM tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal Rütbesi ve Gazilik’ unvanının verilişinin 101. Yıldönümü, ‘Gaziler Günü’ dolayısıyla İskenderun’da da etkinlikler düzenlendi.

Düzenlenen programda Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Muharip Gaziler Derneği Temsilciliği ile Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Ata’mızın manevi huzuruna çelenk sunulmasının akabinde aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşımız okundu. Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Gaziler gününü idrak etmenin coşkusunu yaşıyoruz. Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için sizler canlarınızı ortaya koydunuz. Bizler sizlere minnettarız” dedi.

Atatürk Anıt Alanı’nda gerçekleştirilen törene, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Garnizon Komutanı 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, Deniz Üst Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Yusuf Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı Binbaşı Onur Emir, AK Parti İlçe Başkanı Av. Abdülkerim Güven, Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilcisi Neşet Turhan, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fevzi Mercanoğlu, daire amir ve müdürleri, askeri ve mülki erkân ile şehit yakınları, gaziler ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Törende Atatürk Anıtı’na çelenk konularak, saygı duruşunda bulunuldu.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilcilik Başkanı Neşet Turhan, Gaziler Günü’nün, muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan, fedakâr ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günü olduğunu belirterek, “Türk milleti, bin yıldır Anadolu’da kendi gücü, azim ve iradesiyle hür ve bağımsız olarak varlığını sürdürmektedir. Eminiz ki, Türk’ün varlığı sonsuza dek var olacaktır. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik ve Mareşallik ünvanının verilişinin yıldönümünü ve 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve protokol üyelerine de her daim bizim yanımızda oldukları için teşekkür ederiz” dedi.

Ardından Protokol üyeleri, İskenderun Belediyesi tarafından Millet Parkı’nda düzenlenen kahvaltılı sohbette gazi ve şehit aileleriyle bir araya geldi. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı burada yaptığı konuşmada, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazilik’ unvanı ile ‘Mareşal’ Rütbesinin verilişinin yıl dönümünü ve ’19 Eylül Gaziler Günü’nü idrak etmenin engin duygusu içinde olduklarını belirterek, şunları kaydetti: “Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için bir vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleşmiştir. Vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız gurur kaynağımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ise, “Bizler şehitlerimizin, gazilerimizin ve kahraman ecdadın emanetini layıkıyla gelecek nesillere ulaştırmayı görevlerin en kutsalı olarak kabul ediyoruz. Ecdadımızdan miras kalan hasletlere sahip çıkmanın, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere karşı mücadele etmenin, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için çalışmanın, şehitlerimize ve gazilerimize vefa borcumuzun bir gereği olduğuna inanıyoruz” dedi.

https://www.megamedya.org/2022/09/19/sehit-ve-gazilerimize-minnettariz/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat