İskenderun’da Portatif Yüzme Havuzu Hizmete Açıldı

İskenderun’da Portatif Yüzme Havuzu Hizmete Açıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘GSB Yaz Spor Okulları’ ile ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi kapsamında yapılan portatif yüzme havuzu hizmete açıldı.

İskenderun Gençlik ve Spor ilçe Müdürlüğü ve İskenderun Belediyesi işbirliğiyle Hatay’ın İskenderun ilçesine kurulan portatif yüzme havuzu hizmete açılır açılmaz bugüne kadar 1000’e yakın öğrenci yüzme öğrenmeye başladı.

‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesiyle öğrencilerin yaz mevsiminde yüzmeye yoğun ilgi göstermesiyle İskenderun Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu ve Denizciler Mahallesi olmak üzere 1.20 metre derinliğinde ve 6×12 ebadında 2 adet portatif yüzme havuzu kurularak faaliyetlerine başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan portatif yüzme havuzunun açılışını AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı ile İskenderun Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Ferit Ali Gündel tarafından gerçekleştirdi.

‘Öğrenciler Eğlenerek Yüzme Öğreniyor’

Açılış öncesi bilgiler veren İskenderun Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Ferit Ali Gündel, “Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasaploğlu tarafından hayata geçirilen proje ile 6×12 metre boyutlarında ve 1.20 metre derinliğindeki portatif havuzda İskenderun Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından yüzme antrenörü görevlendirilen havuzda haftanın 4 günü yüzlerce öğrenciye hizmet veriyoruz. Öğrencilerimiz hem yüzme öğreniyor ve hem de neşeli anlar yaşıyorlar” diye konuştu.

Gündel, sportif faaliyet ve projelerin yapılması açısından büyük önem taşıyan portatif yüzme havuzunun hijyenik şartlarda, uzman antrenörler eşliğinde ve ücretsiz olarak hizmet verdiğini söyledi.

İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı ise, yüzme havuzlarında, yüzme bilmeyen, öğrenmek isteyen herkese yönelik faaliyetler gerçekleştirildiğini, alanında uzman antrenörler yönetiminde sistematik bir şekilde ilerleyen çalışmalarla yüzme öğrenen kişi sayısında da yılsonuna kadar önemli rakamlara ulaşılması hedeflendiğini ifade etti.

İskenderun Sakarya Mahallesine gerçekleştirilen Yarı Olimpik Yüzme Havuzuna ilginin yoğun olduğunu ancak bazı mahallelerde de vatandaşların talepleri doğrultusunda Portatif Yüzme Havuzlarının yapıldığını belirten AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, “‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesiyle  ‘GSB yaz spor okulları’ kurslarımızda ücretsiz olarak yüzme eğitimleri veriliyor. Yüzme kurslarına talep yoğunluğu olması bizler için gurur vericidir. Bizlerde genç ve çocuklarımızın talepleri doğrultusunda havuz saylarımızı arttırarak yüzme havuzu olmayan ilçelerimize de Bakanlığımızın destekleri 2 yeni portatif havuz kurulumu sağlamış bulunmaktayız. Yüzme branşı ile daha fazla çocuğumuza ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

https://www.megamedya.org/2022/08/26/iskenderunda-portatif-yuzme-havuzu-hizmete-acildi/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat