‘Zorunlu Sigorta, Sorunlu Sigorta Haline Getirilmemelidir’

‘Zorunlu Sigorta, Sorunlu Sigorta Haline Getirilmemelidir’

İskenderun Sigorta Acenteleri Derneği (İSADER) tarafından düzenlenen toplantıda, Acentelerin sorunları görüşüldü.

İSADER Başkanı Mevlüt Tekin, Sigorta Acenteler ile ilgili son gelişmeler ve yaşadıkları sorunlar ile ilgili meslektaşlarına bilgiler verdi.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Sigortacı Celal Dönmez, sigorta acentelerinde yaşanan sorunlar, poliçeler ve fiyatlar konusuna dikkat çekerek; Tüm Sigorta Şirketlerinde zorunlu Sigorta aynı prim olur ise biz acenteler birçok Sigorta Şirketi ile çalışmak zorunda kalmayız. Tek fiyat olur ise insanlar iyi şirket ve iyi acenteleri seçer.

Mesafeli Satış yapan brokerler İnternet üzerinden satış yapmakta zorlanır. Acente çalıştığı Sigorta Şirketlerine oto kaza branşı dışında diğer üretimleri yapma fırsatı ve zamanı bulur.

Acente çalıştığı Sigorta Şirketine ürün çeşitliliğini artırır. Acenteler olarak operasyon maliyetimiz ve personel giderlerimiz azalır. Yazılım Şirketlerine yıllarca hizmet bedeli ödemekten kurtuluruz. Personel verimliliğini artırır. Personel diğer ürünler hakkında bilgi edinmek için zaman bulur. Acenteler iş kaçırmamak için komisyon kırmaktan vazgeçerler.

Acenteler her yerde prim aynı olduğu için ekstra ıskonto yapmak zorunda kalmaz.

Sigorta Şirketleri de her önüne gelene acentelik tahsis etmemelidirler. Acentelerde fiziksel şartlar ve nitelik aranmalıdır. Kesinlikle ek iş yapanlara fırsat verilmemelidir. Ülkemizde Sigorta bilincini yaygınlaşması gerekiyor. Bunun içinde orta öğretim milli eğitim müfredatına Sigorta konusu dahil edilmesidir. Bilinçli bir toplum oluşturmak için sigortayı ve sigortanın hayatımızı her alanda nasıl kolaylaştırdığını gelecek nesillere anlatmamız gerekiyor. Bir an önce bu duruma acilen çözüm bulunması gerekiyor. Aksi halde hepimizin psikolojisi bozulacak ve sektöre olan inancımız kaybolacaktır. Zorunlu Sigorta Sorunlu Sigorta haline getirilmemelidir. SEDDK, Sigorta Şirketleri ve SAİK bir araya gelerek bu duruma herkesi memnun edecek ortak bir çözüm bulmak zorundadır.” Şeklinde konuştu.

Toplantı karşılıklı soru cevap şeklinde son buldu.

https://www.megamedya.org/2022/08/01/zorunlu-sigorta-sorunlu-sigorta-haline-getirilmemelidir/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat