İTSO Başkanı Yılmaz, İskenderun’un Sorunlarını Anlattı

İTSO Başkanı Yılmaz, İskenderun’un Sorunlarını Anlattı

TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun Başkanlığında , ilimizin Ticaret Odalarının ve Borsalarının Başkanları, Yönetim Kurulları , TOBB Genç ve Kadın Girişimciler Kurulları ve Meclis üyelerinin katılımları ile  “Şehrimizdeki Ekonomik Gelişmeler ve İş İnsanlarımızın Sorunları görüşüldü.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Hatay il-ilçe oda ve borsaları tarafından düzenlenen müşterek değerlendirme toplantısına katıldı. ​

Pandemi süreci ile bölge ekonomisi ve ticaretindeki sorun ve beklentiler ele alındı.

Antakya, İskenderun, Kırıkhan, Dörtyol, Reyhanlı Erzin Oda ve Borsalarının görüşlerini dinleyen Hisarcıklıoğlu, şampiyon Hatayspor’u da tebrik etti. İçinden geçilen zor süreçte, Oda ve Borsalara daha büyük görev ve sorumluluklar düştüğünü hatırlatan TOBB Başkanı, “Bizler, iş dünyası ile hükümet arasında köprü görevi üstlenerek, sahadaki sıkıntıları, en hızlı şekilde iletiyoruz. Bizde TOBB olarak, her gün, sizlerin, üyelerimizin sıkıntılarını, dertlerini topladık. Sonra Bakanlarla bire bir konuşarak, bunların çözülmesi için girişimlerde bulunduk. Bunların büyük bir kısmı hayata geçti, geçmeye de devam ediyor” dedi.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Video Konferans ile gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında söz alarak; “İTSO olarak, üyelerimizden ve paydaşlarımızdan odamıza iletilen bazı sorunları ve çözüm önerilerini özetle sizlerle paylaşmak isterim. Ayrıca detaylı raporumuzu da odalar birliğimize e-posta olarak ilettik.

Sayın Başkanım, ülke ve bölge ekonomisine önemli katkı sağlayacağına inandığımız ve bir süredir çalışmaları devam eden Hassa Tünel projesinin bir an önce hayata geçirilmesi ve Hassa Organize Sanayi Bölgesi’nin yapımıyla entegre olacak şekilde planlanmasının önemli olduğu ifade edilmektedir.

Sayın Başkanım, özellikle pandemi döneminde sıklıkla, iş dünyasına verilecek finansal desteklerin öneminden bahsedilmiştir. Bu süreçte ön plana çıkan sektörler ise, konut ve otomotiv olmuştur. Bu sektörlere verilen destekler stokları eritmeye yarayacağından ekonomide geçici bir rahatlama sağlamakta, ancak kalıcı bir etki yaratmamaktadır. Ekonomide uzun vadeli olarak sıkıntıları aşmak ancak sanayi üretimini desteklemekle mümkün olabilmektedir. Devlet teşviklerinin gelişime açık ve yenilikçi üretim yapan sanayicilere verilmesinin, ülkemize her alanda önemli katkılar sağlayacağı düşünülmektedir. Sanayicilerin finansmana erişimleri noktasında gerekli kredi desteklerinin sağlanması, ayrıca sicil affıyla ilgili yeni bir düzenleme yapılmasının gerekliliği de üyelerimizden bizlere aktarılmaktadır” dedi.

https://www.megamedya.org/2020/07/24/itso-baskani-yilmaz-iskenderunun-sorunlarini-anlatti/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat