Norveç ve İrlanda Dışişleri Bakanı, Vali Doğan’ı Ziyaret Etti

Norveç ve İrlanda Dışişleri Bakanı, Vali Doğan’ı Ziyaret Etti

Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt ile İrlanda Dışişleri ve Savunma Bakanı Simon Coveney, beraberindeki heyet ile birlikte Hatay Valisi Rahmi Doğan’ı makamında ziyaret etti.

Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette misafirleriyle bir süre sohbet eden Vali Doğan, Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt ile İrlanda Dışişleri ve Savunma Bakanı Simon Coveney’e, tarihin en eski yerleşim birimlerinden biri olan, her dinden ve kültürden vatandaşlarımızın karşılıklı hoşgörü ve kardeşlik içinde yaşadığı medeniyetler kenti Hatay’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Norveç Dışişleri Bakanı Huitfeldt ise “Suriye’nin kuzey kısmına yapılan yardımlar konusunda hem halkınızın hem yerel yönetimlerinizin hem de Birleşmiş Milletlerin çalışmalarını takdir ediyorum. Mültecileri ülkenize aldığınız için sizlere minnettarız. Ayrıca bu insanların ihtiyaçlarının karşılanması hususunda aldığınız destekleri onlara gerektiği şekilde ilettiğiniz için ayrıca takdirlerimizi sunmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

İrlanda Dışişleri ve Savunma Bakanı Simon Coveney ise “Yaşadıkları bölgelerden göç etmek zorunda bırakılan ve ülkenizde, şehrinizde yaşamakta olan Suriyeli mültecilerin sizlere yarattığı sıkıntıların farkındayız. Bu insanları kendi halkınızdan ayırt etmeden sağlık, eğitim ve birçok alanda sunduğunuz hizmetlerin yanı sıra davranma şekliniz dünyaya örnek teşkil etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Görüşmenin sonunda Norveç ve İrlanda Bakanları misafirperverliğinden ve nazik kabulünden dolayı Vali Doğan’a teşekkür etti.

Valilik Makamında gerçekleşen ziyaretin ardından Norveç ve İrlanda Bakanlarının, basın mensuplarının sorularını yanıtlamasıyla program son buldu.

https://www.megamedya.org/2022/06/15/norvec-ve-irlanda-disisleri-bakani-vali-dogani-ziyaret-etti/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat