Mavi Marmara Şehitleri Anıldı

Mavi Marmara Şehitleri Anıldı

İnsan Hak ve Hürriyet İnsani Yardım Vakfı (İHH) Hatay Şubesi, tarafından 12 yıl önce Mavi Marmara’da şehit olan Müslümanlar için İskenderun’da ʹŞehitleri Anmaʹ gecesi düzenlendi.

 İskenderun Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa İHH Hatay Şube Başkanı Ahmet Yetim, Saadet Partisi İskenderun İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik, STK Temsilcileri, Mavi Marmara Gazisi Zekeriya Kanat, Araştırmacı Yazar Mustafa Uzun ve vatandaşlar katıldı.

Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım kampanyası kapsamında Gazze’ye giderken İsrail’in saldırısına uğrayan “Mavi Marmara” gemisinde şehit edilen; Şehit Furkan Doğan, Şehit Çetin Topçuoğlu, Şehit Cengiz Songür, Şehit Necdet Yıldırım, Şehit Ali Haydar Bengi, Şehit Cevdet Kılıçlar, Şehit Fahri Yıldız, Şehit Cengiz Aküyüz, Şehit İbrahim Bilgen rahmetle anıldı.

Kur’an-ı Kerimin okunması ile başlayan Mavi Marmara Şehitleri Anma gecesinde konuşan İHH Hatay Şube Başkanı Ahmet Yetim, gecenin önemi ve Marmara şehitleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gecede söz alan ve kısa süre önce Kudüs’e ziyaret gerçekleştiren KADEM Hatay İl Temsilcisi, Selma Tunç, da Kudüs izlenimlerini aktardı.

Hüzün dolu anların yaşandığı gecede söz alan Mavi Marmara Gazisi Zekeriya Kanat ise, duygularına dile getirdi.

31 Mayıs 2010ʹda Akdeniz açıklarında, Mavi Marmara gemisinde hayatını kaybedenlerden İskenderunlu Cengiz Akyüz için hazırlanan sine vizyon gösterimi sırasında ise duygu dolu anlar yaşandı.

Mavi Marmara Anma gecesine konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Gazeteci Yazar Mustafa Uzun da Kudüs izlenimleri ve Kudüs’ün önemi hakkında detaylı bilgiler verdi.

https://www.megamedya.org/2022/05/31/mavi-marmara-sehitleri-anildi/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat