Şampiyon İskenderunspor

Şampiyon İskenderunspor

90 dakikası 1-1 eşitlikle sonuçlanan maçta İskenderunspor penaltı atışlarında rakibi Alagöz Holding Iğdır FK’ya 7-6 üstünlük sağlayarak TFF 2. Lig’e yükseldi.

Turuncu mavi sevdasına tüm imkanlarını seferber eden İskenderun Spor Kulüp Başkanı Hakan Bolat, şampiyonluk kutlamalarında gözyaşlarına hakim olamadı. İşlerini güçlerini bırakarak Turuncu mavi sevdasına futbolcuların sorunlarıyla ilgilenen Başkan Hakan Bolat’ı taraftarlar defalarca ayakta alkışladı.

İskenderun Spor’u destekleyen Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Hüseyin Yayman, Suzan Şahin, Serkan Topal, İsmet Tokdemir, Sanayi Eski Bakanı Mehmet Dönen, Hatay Valisi Rahmi Doğan, HBB Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun eski Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, şampiyonluk kupa töreninde mutlulukları görülmeye değerdi.

İskenderunspor Kulüp Başkanı Hakan Bolat teşekkür mesajında “Emeği geçen taraftarlarımız, Teknik Ekibimiz, Yöneticilerimiz, Futbolcularımız, İskenderun Spor Çalışanlarına, ayrı bir parantez açarak bir yıldır bizi hiç yalnız bırakmayan Milletvekilimiz Sevgili Abdülkadir Özel, Belediye Başkanlarımız Fatih Tosyalı, İbrahim Gül, Kaymakamımız İskender Yönden, Emniyet Müdürümüz Nevzat Güneş ve İTSO Başkanımız Levent Yılmaz’a sonsuz teşekkürler.. Hepiniz iyi ki varsınız. Nice Şampiyonluklara inşallah” dedi.

İskenderun Spor tarihinde ilk kez bu kadar kalabalık seyirciyle deplasmana çıkartma yaptı. Güvenlik güçlerinin kendi birimlerine verdiği bilgiye göre, Ankara Etimesgut Eryaman stadında İskenderun Spor’u desteklemek için 8000 kişi trübünde yerini aldı. Hatay’ın çeşitli ilçelerinden, Çevre iller ve ülkemizin bazı illerinden gelen 8000 turuncu mavi sevdalıları verdikleri yoğun destekle şampiyonluk coşkusuna ortak oldular. Bu rakam İskenderun Spor’un deplasman tarihinde ilk kez oluyor.

Ankara Eryaman Stadyumu’ndaki maçta İskenderunspor A.Ş.’ye kupasını TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi ve Amatör İşler Sorumlusu Ali Düşmez verdi. Kupa törenine TFF Genel Sekreter Yardımcısı Fahrettin Eserdi ve TASKK Genel Sekreteri Abdullah Albunar da katıldı.TFF Başkan Vekili Ali Düşmez, Türkiye Futbol Federasyonu olarak gösterdiği başarıdan dolayı İskenderunspor A.Ş.’yi tebrik ederek, önümüzdeki sezon mücadele edeceği TFF 2. Lig’de başarılar diledi.

Atatürk Anıt Alanı’nda toplanan taraftarlar, ellerinde meşale ve bayraklarla takımın üst lige çıkışının sevincini yaşadı. Bazı taraftarlar araçlarıyla konvoy yaparken, bazıları da “Şampiyon İskenderun”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” şeklinde sloganlar attı.

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, TFF 2. Lig’e yükselen İskenderunspor’un şampiyonluğu hak ettiğini söyledi.

Milletvekili Özel, “Bugün şehidimiz var. Allah rahmet eylesin. Cephedeki bütün kardeşlerimizi rabbim sağ salim ailelerine kavuştursun.” diyen Özel, “Aynı zamanda da takımımızın şampiyonluğunu hep beraber burada coşkuyla kutladık. İskenderun bunu çoktan hak etti. İskenderun, spor ve futbol geleneğinin olduğu bir şehir. Bu şehre ve takıma hemşerilerimiz inandı, biz inandık. Kulüp başkanımız Hakan Bolat’a, teknik ekibe ve futbolcularımıza çok teşekkür ederim. Yüreklerini ortaya koydular” şeklinde konuştu.

İskenderun’dan gece geç saatlerde Ankara’ya geldiğini aktaran Özel, “Takımlarını Ankara’da da olsa yalnız bırakmadılar. Desteklemeye devam ettiler ve sonuçta hep beraber kupayı kaldırdık. Şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise TFF 2. Lig’e yükseldikleri için çok mutlu olduklarını dile getirerek, “Heyecanlı ve stresli bir sezon geçirdik. Kulüp başkanımız, teknik heyetimiz ve futbolcularımızın gayretiyle TFF 2. Lig’e çıktık. Bu şampiyonluğu bütün şehir hak etti. Şehrimize hayırlı olsun. İnşallah daha iyi sonuçlarla üst liglere çıkmak takımımıza nasip olur” şeklinde görüş belirtti.

https://www.megamedya.org/2022/05/26/sampiyon-iskenderunspor/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat