İl Sağlık Müdürü’nden Corona Virüs Uyarısı

İl Sağlık Müdürü’nden Corona Virüs Uyarısı

Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, Corona Virüsün tamamen ortadan kalkmadığına ve yaklaşan kurban bayramı nedeniyle insanların daha dikkatli olmasına vurgu yaparak vatandaşları uyardı.

Dr. Hambolat uyarısında şu ifadelere yer verdi; Son zamanlarda İlimiz ile ilgili yerel basında yer alan ve elimize ulaşan corona virüs verileri acısından vatandaşlarımıza yönelik bazı uyarıların toplum sağlığının ve kamu düzenini korumak açısından tekrarlanması gerektiğinin altını çiziyoruz.

İlimizde almış olduğumuz tedbirlerle beraber vaka artış hızının düşük olması yönünde kaydedilen olumlu tablonun vatandaşlarımız açısından sanki hastalık riski ve bulaştırıcılığı tamamen ortadan kalkmış gibi bir rehavet ve algıyı görmekteyiz.

Özelikle yaz mevsimine ve tatil havasına girdiğimiz şu günlerde havaların ısınması ile beraber serinlemek amacı ile kullandığımız havuz ve denizlerde corona virüsün damlacık yol ile bulaştığının ve insan yoğunluğuna bağlı olarak damlacık sayısının artığını unutmamalı tedbirleri elden bırakmamalıyız. Düğün sezonlarının açılması ile birlikte düğün salonlarında ve açık alanlarda belirlenen tedbirlere sıkı sıkıya uymamız gerekmektedir. Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’nın da sıklıkla vurguladığı gibi düğünler açık alanda, kısa süreli, misafir kapasitesi belirlenen sayıda ve mesafe planına uygun oturma düzeni şeklinde olmak zorundadır. Berber, kuaför ve marketlerde de az sayıda müşteri, yakın temastan uzak, tokalaşma olmadan ve hijyen kurallarına uygun hareket etmek zorundayız. Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısı ile kalabalık ortamlardan uzak eski bayramlarda olduğu gibi yoğun bir bayramlaşma ve tokalaşma olmadan hijyen kurallarına uygun şekilde hareket ederek kurbanlarımızı kesmemiz gerekmektedir.

Hatay Valiliğimizin başkanlığında ve tüm paydaş kurumlarımız ile beraber ilimizde yürütmüş olduğumuz ve olumlu neticeler kaydettiğimiz corona virüs tedbirlerinde yakalamış olduğumuz pozitif ivmeyi kaybetmemek adına vatandaşlarımızdan ricamız, MASKE+MESAFE+HİJYEN kurallarına uygun hareket etmeleri, kurallara uymayan kişileri uymaları yönünde uygun bir yaklaşım ile uyarmaları, virüs tamamen ortadan kalkmış gibi davranmamaları yürüttüğümüz mücadelemiz açısından büyük önem teşkil etmektedir.

Bizler sağlık çalışanları olarak sizlerin ve sevdiklerinizin sağlığını önemsiyor ve her türlü fedakârlığı göstermeye gayret ediyoruz. Sizlerin de kurallara riayet etmenizi rica ediyoruz. Unutmayalım ki;

‘’Corona virüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir.’’

https://www.megamedya.org/2020/07/20/il-saglik-mudurunden-corona-virus-uyarisi/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat