Acil Servis, Salgınla Mücadelede En Ön Cephede

Acil Servis, Salgınla Mücadelede En Ön Cephede

Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ Programının canlı yayın konuğu İskenderun Özel Gelişim Hastanesi Acil Servis Doktoru Dr. Erkan Dönmez gündemdeki sağlık konuları ve acil servis hakkında önemli bilgiler verdi.

Özel gelişim hastanesinin başarılı ve sevilen doktorlarından Acil Servis Doktoru Dr. Erkan Dönmez, acil serviste verdikleri hizmetleri, acil servise hangi durumlarda başvurulması gerektiğini, sık rastlanılan vakalar, pandemi sürecinde acil servise gidildiğinde dikkat edilmesi gereken hususlar, corona sürecinde hastane olarak aldıkları önlemler gibi konuları Mega FM dinleyicileriyle paylaştı.

Koronavirüs salgınında en ön cephede mücadele veren ekiplerin başında gelen acil doktorları, canları pahasına hayat kurtarmaya devam ediyor. Enfekte olma riskine rağmen hastalar için büyük bir cesaret örneği sergileyen ve Pandemiden dolayı her zamankinden daha fazla mesai harcayan acil servis doktorlarından biri olan Dr. Erkan Dönmez, “Corona şüphesi olan şahıstan sürüntü alınır ve testin yapıldığı laboratuvara gönderilir. Test pozitif çıkar ise corona tanısı konan hastaların bulunduğu izole kliniklere gönderilir. Yeni normalleşme süreciyle birlikte vatandaşların rahat hareket ettiğini birçok uyarıyı göz ardı ettiğini gözlemliyoruz. Hastalık bitmedi, daha hafif geçirilse de bulaşma hızı arttı. Bu salgının kısa sürmesini istiyorsanız, mecbur değilseniz evlerinizden çıkmayın ve kimseyle yakın temas kurmayın.” dedi.

Yaz aylarının gelmesi ile boğulma vakalarında artış olduğunu ve ilk yardımın önemli olduğunu belirten Dr. Erkan Dönmez, ““Suda boğulmakta olan kişiye ilk olarak yüzmeyi iyi bilseniz dahi; can simidi, can yeleği, ip gibi cisimler atılmalıdır. En önemlisi de boğulan kişiyi kurtarmak için, iyi bir yüzücü olmak gerekir. Çünkü boğulmakta olan kişi panik halinde olacağından, sizin de boğulmanıza sebep olabilir. Suda boğulan kişi için en önemli ve ilk yapılacak iş, 112 acil yardımı aramak olmalıdır. Diğer kurtarıcı müdahaleler, çağrıdan sonra yapılmalıdır. Müdahale sırasında olay yerinde profesyonel ekiplerin olması hayati öneme sahip” dedi.

Mega Radyo stüdyolarından canlı yayımlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ söyleşi programı, FM bandı 97,7 frekansının yanı sıra www.megaradyoiskenderun.com internet üzerinden ve Mega Medya Grubu Facebook hesabından eşzamanlı canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel Koordinatörü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti. 

https://www.megamedya.org/2020/07/16/acil-servis-salginla-mucadelede-en-on-cephede/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat