İSTE’de 15 Temmuz Etkinlikleri 3 Gün

İSTE’de 15 Temmuz Etkinlikleri 3 Gün

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü programları kapsamında İskenderun Kaymakamlığı ve İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) iş birliği ile gerçekleştirilecek etkinlikler üç günü kapsayacak. Programlar dâhilinde panel, konferans, çevrim içi “Demokrasi ve Milli Birlik Günü Karma Sergisi” ve  “Ozanların Dilinden Birlik, Beraberlik ve Dostluk Türküleri” isimli müzik dinletisi başta olmak üzere, farklı etkinlikler gerçekleştirilecek. 

15 Temmuz Şehitleri anısına Şehitlik ziyaretlerinin devamında İSTE Merkez Kampüs’te Yasin-i Şerif ve Mevlid okutulacak. İSTE Merkez Kampüs, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Konferans Salonunda İskenderun Meslek Yüksekokulu (İMYO) Öğr. Gör. Dr. Yahya Yılmaz “Türk demokratikleşmesinde müdahaleler sürecinde 15 Temmuz’da halkın gösterdiği direnişin öneminin anlatılması” konulu bir konferans gerçekleştirilecek. Sonrasındaysa 15 Temmuz Şehitleri anısına müzik dinletisi gerçekleştirilecek ve program da İSTE Mustafa Yazıcı Konservatuarından Dr. Öğr. Üyesi Şehrinaz Gündüz, Öğr. Gör. Candan Işık Güçel, Öğr. Gör. Eren Kaysar sahne alacaklar.

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü dolayısıyla gerçekleştirilecek ilk gün programlarının son etkinliğindeyse, çevrimiçi olarak “II. Ulusal Davetli Jürili 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Karma Sergisi” ziyarete açılacak. İMYO Geleneksel El Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Adem Çolak ve İMYO Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Öğr Gör. Merve Düzağaç Çolak’ın düzenlediği çevrimiçi sergi saat: 15:15’te https://iste.edu.tr/sanat/15-temmuz-2020 adresi üzerinden erişime açılacak.

16 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirilecek olan ikinci gün programındaysa panel ile başlayacak.  İSTE Barbaros Hayrettin Konferans Salonun da saat 13.30’da  “Darbelere ve Devlet içindeki, yapılanmalara karşı teknoloji nasıl kullanılmalı” sorusunu İSTE Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yakup Kutlu ve Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kılıç cevaplayacaklar. Saat 14.30’da ise İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarından Öğr. Gör. Valentyn Trofımov, Öğr. Gör. Olga Trofımova ve Öğr. Gör. Daryna Trofımova tarafından müzik dinletisi gerçekleştirilecekler. “Ozanların Dilinden Birlik, Beraberlik ve Dostluk Türküleri” isimli müzik dinletisi ise 17 Temmuz Cuma günü saat 14.30’da İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Konferans Salonunda Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Servet Yaşar tarafından seslendirilecek.

https://www.megamedya.org/2020/07/16/istede-15-temmuz-etkinlikleri-3-gun/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat