İSTE’de Akademik İngilizce Üzerine Seminer

İSTE’de Akademik İngilizce Üzerine Seminer

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) öğrencilerin okul ve meslek hayatlarından ihtiyaç duyacakları Akademik İngilizce becerilerini geliştirmeye yönelik bir seminer ve akademik yazma atölye çalışmaları düzenlendi.

Günümüzde ortak dil olma statüsü kazanmış İngilizce, ağırlığını akademik dünyada da göstermektedir. Bu durumun bilincinde olan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Erasmus programından faydalanmak isteyen öğrencilerimizin yurt dışında ihtiyaç duyabilecekleri Akademik İngilizce becerilerini geliştirmeye yönelik bir program düzenledi. Programda İSTE öğrencileri 25 Mart 2022 Cuma günü Hong Kong Üniversitesi Eğitim Fakültesi Doktora Programı Mezunu ve aynı zamanda Akademik İngilizce öğretmeni olan Dr. Nadine Muschette ile bir araya geldi. Sabah 10.30-12.00 arasında Kırmızı Salonda düzenlenen seminer programına İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yüksek de katıldı. “Glocal Citizenship Education and Glocal Competence: How is your English? [Küreyel Vatandaşlık Eğitimi ve Küreyel Beceri: İngilziçeniz Nasıl?]” başlıklı bir seminer veren Dr. Muschette,

Aynı gün öğleden sonra “Academic Writing: Paragraphing and Sentence Variation [Akademiz Yazma: Paragraf ve Cümle Varyasyonları]” ve “Academic Honesty: In-text Citation and Referencing [Akademik Dürüstlük: Metin İçi ve Metin Sonu Referans Verme]” başlıklı iki atölye çalışması gerçekleştirdi. Atölye çalışmaları sırasıyla 13.00-14.30 ve 15.00-16.30 saatleri arasında Kütüphane Binası 1. katında yer alan Yabancı Diller Yüksekokulu Dersliği olan Şube 1’de gerçekleştirildi.

Seminer sonrasında Nadine Muschette’e teşekkür eden İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yüksek kendisine sertifika takdim etti. Program hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

https://www.megamedya.org/2022/03/26/istede-akademik-ingilizce-uzerine-seminer/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat