‘Hekimlerimize Güvenmeli ve Onlara Sahip Çıkmalıyız’

‘Hekimlerimize Güvenmeli ve Onlara Sahip Çıkmalıyız’

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Savaş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sağlık çalışanları, tarihin her döneminde insan sağlığını ve hayatını her değerin üzerinde tutmuş ve bilimin aydınlık yüzüyle insanlığa umut olmuştur. Doktorlarımız, hemşirelerimiz, tıbbi teknikerlerimiz kısacası tıp bilimi çatısı altında emek veren herkes en onurlu görevlerden birini yerine getirmektedir. İki yıldır hayatımızda olan koronavirüs salgını sürecinde sağlık çalışanlarımızın gösterdiği emek, özveri takdire değer ve unutulmazdır.

Maalesef sağlıkta şiddet ülkemizin kaçınılmaz bir gerçeği olmuş ve sağlık çalışanlarımız hak etmedikleri tepkilerle karşılaşmaktadır. Bu tepkilere dur demek ve sağlık çalışanlarımızın özgür ortamlarda hizmet vermelerini sağlamak hiç şüphesiz biz siyasetçilerin başlıca görevlerindendir.

‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözünü kendine ilke edinen tüm siyasiler, bürokratlar, devlet insanları ve vatandaşlar hekimlerimize daha iyi şartlar sağlamakla sorumlu ve sağduyulu olmalıdır. Güzel ülkemizin parlak geleceği için hekimlerimize güvenmeli ve onlara sahip çıkmalıyız.

Tıp camiasının asli unsurlarının hak ettiği değeri er ya da geç alacağına olan inancımla 14 Mart Tıp Bayramı’nı yürekten kutlarım.”

https://www.megamedya.org/2022/03/14/hekimlerimize-guvenmeli-ve-onlara-sahip-cikmaliyiz/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat