İYİ Partili Kadınlar Kahvaltıda Buluştu

İYİ Partili Kadınlar Kahvaltıda Buluştu

İyi Parti İskenderun İlçe Teşkilatı ve İlçe Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kahvaltı düzenledi.

Etkinliğe İyi Parti İskenderun İlçe Başkanı Mustafa Barın, İyi Parti İskenderun Kadın Politikaları Başkanı Ayşe Alacacı, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İyi Parti İlçe Sekreteri Avukat Gülümser Ceylan Köle ve birçok davetli katıldı.

Etkinlikte ilk olarak söz alan İyi Parti İskenderun İlçe Başkanı Mustafa Barın; “Kimi zaman bizlere eş, kimi zaman kardeş, kimi zaman anne olan kıymetli kadınlarımızın, sevgi, saygı ve hoşgörüyü sonuna kadar hakkettiklerini düşünüyorum, kendilerine bu konuda teşekkür ediyorum. Genel Başkanı da kadın olan İyi Partimizin kadına şiddet ve kadın cinayetlerinin son bulduğu bir Türkiye hayalinin olduğunu belirtmek istiyorum. 8 Mart Dünya emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan İyi Parti İskenderun Kadın Politikaları Başkanı Ayşe Alacacı; “Büyük bir özveri ile sahada gecesini gündüzüne katarak çalışan, İyi Parti’yi sıcak yürekleri ve güler yüzleri ile temsil eden, beraber çalışmaktan her zaman onur duyduğum ekip arkadaşlarıma sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Bilindiği üzere bu özel ve anlamlı günün tohumları 8 Mart 1908 yılında New York’ta 15 gün çalışan kadının daha kısa mesai süreleri, daha yüksek maaş ve seçme hakkı talep etmesi ile atılmıştı.Kadın annedir, abladır, eştir, kardeştir, sevendir, sevilendir, doğandır, doğurandır ama en çok da geri kalmış toplumlarda ötekileştirilendir, hakir görülendir, ezilendir. Daha da ötesi ruhu ile, yüreği ile, yetmedi bedeni ile katledilendir. Şimdi bir kez daha tam da katledildiğimiz yerden ayağa kalkarak, hep bir ağızdan tek yürek haykırıyor ve diyoruz ki; Kadına şiddete hayır! Bu inançla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun” diye konuştu.

Etkinlikte konuşmaları ardından, şiddet gören bir kadının eşini öldürmek zorunda kalmasını ve hakim karşısında yaşadıklarını anlatan bir drama sunumu da yapıldı.

https://www.megamedya.org/2022/03/09/iyi-partili-kadinlar-kahvaltida-bulustu/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat