Arsuz Belediyesi, Farkındalık Eğitimlerini Sürdürüyor

Arsuz Belediyesi, Farkındalık Eğitimlerini Sürdürüyor

Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi’nin desteğiyle, Arsuz Belediyesi ve ECPAT Derneği işbirliği ile düzenlenen “Türkiye’de çocuk ticareti ve/veya emek sömürüsü amaçlı insan ticareti” konusunda farkındalık yaratmayı eğitimleri, Arsuz Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. 

Eğitime; Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve halk katılım sağladı.

Eğitimlerin Yaklaşık 6 aylık sürede gerçekleştiğini belirten Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, “ Avrupa birliği, Avrupa konseyi, ECPAT ve Arsuz Belediyesinin ortak bir çalışması. Bu çalışma, hepimizin adını bile duyduğumuz zaman korktuğu ve sevmediği bir konu olan insan ticareti, insan ve çocuk istismarı. Bunlar çok ciddi ve önemli konular, sosyal konulardır. Tüm dünyada olmakla birlikte, Türkiye’de de maalesef karşılaştığımız önemli bir yaradır. Bunula ilgili toplumu bilinçlendirme projesidir bu. Bu projenin sonlarına doğru geliyoruz. Ama başka şekillerde devam ettirmek istiyoruz. ECPAT ile birlikte Çocuk Hakları ve Danışma Merkezini kurduk. Dünyada fakirliğin, yoksulluğun derinleştiği,  insanlar ve ülkeler arasındaki farklılıkların, eşitsizliklerin oluştuğu bir ortamda bu gibi konular, daha da artıyor günümüzde. Yani insan ticareti, fuhuş, zorla çalıştırmaya kadar değişik şekillerde karşımıza çıkıyor. Çocuk istismarı yine hiç ummadığımız bir durumda karşımıza çıkıyor. Bunlar çok önemli konular,” ifadelerini kullandı.

Halkın katılımına açık olan eğitim; Emekli Cumhuriyet Savcısı ve Adalet Bakanlığı Müfettişi Orhan Güldiker, Prof. Dr. Hilal Özcebe ve Dr. Psikolog Esra Güven tarafından gerçekleştirildi.

https://www.megamedya.org/2022/03/01/arsuz-belediyesi-farkindalik-egitimlerini-surduruyor-3/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat