Lütfü Savaş Genç Girişimcilerin Organize Ettiği Panele Katıldı

Lütfü Savaş Genç Girişimcilerin Organize Ettiği Panele Katıldı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, TOBB Hatay Il Genç Girişimciler Kurulu tarafından organize edilen ‘2022 Yılında Türkiye Beklentileri Ve Ekonomi’ paneline katıldı.

Antakya’da bir otelde düzenlenen panele Başkan Savaş’ın yanı sıra CHP Hatay Millevekili Mehmet Güzelmansur, Maltepe Belediye Başkan Vekili Besim Ünsaldı, sivil toplum kurulıuşları, oda başkanları ve birçok vatandaş katılım gösterdi.

Hatay Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Dablan moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde Türkiye’deki ekonomik tablo masaya yatırıldı.

2021 yılında yaşanan ekonomik dalgalanmalar, 2022 yılında Türkiye’yi bekleyen gelişmeler ve bu gelişmelerin ekonomiye yansımaları hakkında önemli bilgiler paylaşan Ekonomist Dr. Murat Kubilay, “2022 yılında finansal istikrarı sağlamak Türkiye için daha zor olacak. Enflasyona ilişkin beklentinin oldukça bozulduğu ve dövize rağbetin yüksek olduğu dönemde ABD Merkez Bankasının faiz arttırım kararları ve Çin ekonomisinin durgunluğa girme ihtimalinin konuşulması lazım” dedi.

Başkan Savaş’ın sorularını da yanıtlayan Kubilay, pandeminin halen sürmesiyle turizmden gelir elde edilememesi gibi önemli risklerin ciddiyet kazandığını ifade ederek, “Uygulanan para politikasının sonradan eklenen kur korumalı mevduata rağmen istenileni veremediği görülüyor. Dolayısıyla tüm bunlar kredi durumlarını nasıl bozduysa bütçe dengesini de bozacak Maalesef 2022 yılında kötü bir bütçe performansı görmüş olacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Kubilay konuşmasının devamında şunları söyledi: Bu süreçlerde ekonomik büyüme olumsuz etki yaratacak. İstihdam yaratmak zorlaşacak ve işsizlikte istenilen mesafe kat edilemeyecek. Bu nedenle 2022 yılının para kazanma değil kaybetmeme yılı olduğunu ve ticari işletmelerin bir sonraki yıla ayakta kalarak kendilerini devretmeleri için önemli bir başarı olacağını düşünüyorum. Türkiye ekonomisinde her şeye ve her türlü şoka rağmen belirli bir dayanıklılık olduğunu en kötünün de 2022 de atlatılarak hızlı bir toparlanmanın sağlanacağı kanaatindeyim”

Hatay ekonomisi hakkında da katılımcılara bilgiler aktaran Dr. Murat Kubilay, “ Hatay Türkiye’deki yüksek potansiyele sahip illerden biri. Tarım, turizm ve nakliyede önemli avantajları var. Fakat Suriye iç savaşın getirmiş olduğu ve ülkenin genelindeki iktisadi sorunlar bunları gölgelemeye neden oluyor. Türkiye’deki ekonomik istikrar sağlandığı zaman ve Suriye savaşı da geride kaldığında hızlı bir şekilde atılım yapılacağına inancım tam” diye konuştu.

https://www.megamedya.org/2022/01/24/lutfu-savas-genc-girisimcilerin-organize-ettigi-panele-katildi/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat