DOĞAKA, İskenderun’da Toplandı

DOĞAKA, İskenderun’da Toplandı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 94. Yönetim Kurulu Toplantısı, Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın ev sahipliğinde İskenderun’da gerçekleşti. İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, Hatay Valisi Rahmi Doğan’ Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ve DOĞAKA heyetini kapıda karşıladılar.

İskenderun TSO Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra; Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Hatay B.B Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kahramanmaraş B.B. Başkanı Hayrettin Güngör, Osmaniye İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Ali Gizlice, Antakya TSO Başkanı Hikmet Çinçin, Kahramanmaraş TSO Başkanı Şahin Balcıoğlu, Osmaniye TSO Başkanı Devrim Murat Atasoy ile ilgililer katıldı.

Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Ömer Faruk Coşkun,  “Ajansımız faaliyetlerine 2020 Yılı Çalışma Programı çerçevesinde devam etmektedir. Destek programları kapsamında, Türkiye’deki Kalkınma Ajansları arasında ilk kez “finansman desteği” programı Ajansımız tarafından ilan edilmiştir. 29 Haziran 2020 tarihinde ilan edilen program ile Antakya Mobilya İhtisas Küçük Sanayi Sitesi’nde yer alan firmalara, kar payı gideri olmaksınız 36 ay vadeli kredi imkânı sağlanacaktır. Pilot uygulama olarak ilan edilen bu programın ardından benzer programlar Kahramanmaraş ve Osmaniye illerimizde diğer sektörlere yönelik olarak yaygınlaştırılacaktır. Diğer taraftan, Eylül ayında ilan edilmesi planlanan 2020 yılının diğer destek programlarına yönelik tasarımlar da bugünkü toplantıda ele alınacaktır. 

Ajansımızın destek mekanizmaları arasında yer alan Güdümlü Proje Desteği kapsamındaki Kahramanmaraş Metal Mutfak Eşya Test Analiz ve Ar-ge Merkezi, Hatay Kireçlik Yarma Sistemi Ortak Kullanım Tesisi, İskenderun Teknik Üniversitesi Kaynakçılık Mükemmeliyet Merkezi ve Osmaniye Denetimli Serbestlik Hizmetleri Sürekli Eğitim Merkezi projeleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayı aşamasındadır. Kahramanmaraş Çağlayancerit Ceviz İşleme ve Paketleme Tesisi Projesi’nde ise başvuru süreci devam etmektedir. Ayrıca 2020 Yılı Teknik Destek Programı ve 2020 Yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında başvuruların alınmasına devam edilmektedir.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerimize yönelik, Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında ise Hatay ilimize yönelik proje önerileri Bakanlığa iletilmiştir.  

Gündem maddelerine geçmeden önce tüm Yönetim Kurulu üyelerimize tekrar hoş geldiniz diyor, ev sahipliğinden dolayı Hatay Valisi Sn. Rahmi DOĞAN’a teşekkür ediyor, toplantının bölgemize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.        

Açılış konuşmasının ardından toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti.

https://www.megamedya.org/2020/07/08/dogaka-iskenderunda-toplandi/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat