Genç Şefler’den Hatay’a 2 Gümüş 1 Bronz Madalya

Genç Şefler’den Hatay’a 2 Gümüş 1 Bronz Madalya

18. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’ne katılan Hatay’lı genç şefler 2 gümüş 1 bronz madalya almaya hak kazandı.

Türkiye aşçılar ve şefler federasyonu (TAŞFED) tarafından 18.’si düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’ne katılan Hatay’lı genç şefler 2 gümüş 1 bronz madalya ile Hatay’a döndüler.

Türkiye’nin en büyük gastronomi yarışması 18. Uluslararası İstanbul Mutfak günleri, Avrasya fuar merkezi’nde düzenlendi. 52 ülkenin ve 151 jurinin katılım sağladığı yarışma, dünyanın gastronomi alanında önde gelen ülkelerinin federasyonları ve dernekleri ile dünya aşçılar birliği (wacs) işbirliği ile gerçekleştirildi. Yarışmaya Hatay’ın Arsuz ilçesinden Anıl Kartal (Hatay Arsuz Gastronomi Temsilcisi) ve Erdem Nezlioğlu katıldı.

Mor patates püresi yatağında antep fıstıklı antrikot, special cennet tatlısı ve şarap soslu armut ile 18. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’ne katılan Arsuz’lu genç şefler Anıl Kartal ve Erdem Nezlioğlu 2 gümüş 1 bronz madalya almaya hak kazandı.

Hatay Arsuz Gastronomi Temsilcisi Anıl Kartal, “Dünyanın en büyük gastronomi festivallerinden birinde bulunmak ve memleketimi temsil etmek onur ve gurur verici. Ben bu başarımızı memlektime ve ilçem Arsuz ‘ a armağan ediyorum. Bize desteklerini esirgemeyen Arsuz Kaymakamımız Sayın Hacı Hasan Gökpınar’a, Arsuz Belediye Başkanı Sayın Asaf Güven’e, Gözcüler Mah. Muhtarı Sayın Züher Ekenel ‘e, Mirioğlu kasabı ailesi Sayın Ali Mirioğlu’na ve bize desteklerini esirgemeyen ve bize inanan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

https://www.megamedya.org/2021/12/25/genc-seflerden-hataya-2-gumus-1-bronz-madalya/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat