Öz Sağlık İş Sendikası’ndan ‘Sağlıkçılara Eşit Zam’ Talebi

Öz Sağlık İş Sendikası’ndan ‘Sağlıkçılara Eşit Zam’ Talebi

Öz Sağlık İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Fehmi Azboy, hekimlere yönelik ücret düzenlemesinin tüm sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğini belirtti.

İskenderun Devlet Hastanesi (Eski SSK) fizik tedavi ünitesi önünde toplanan sendika üyeleri, çeşitli pankartlar taşıyarak zam taleplerini içeren slogan attı. Burada grup adına basın açıklaması yapan Başkan Fehmi Azboy, hekimlere yapılacak olan maaş zammı tüm sağlık çalışanları kapsayacak şekilde genişletilmesi, sağlık personelleri arasında ayrım yapılmaması gerektiğini belirterek haklarını istediklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde, hekimlerin maaşına yönelik düzenleme yapılacağının açıklanması sağlık sendikalarında hayal kırıklığına yol açarken sağlık çalışanları basın açıklaması düzenleyerek tepkilerini dile getirdi.

Sağlık çalışanlarının emeğinin hakkını istediğini vurgulayan Öz Sağlık-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Fehmi Azboy, “Bizleri sağlık çalışanı olarak görmeyen anlayışı kabul etmiyoruz, alkış değil, hakkımızı istiyoruz, sağlık işçisi de emeğinin hakkını istiyor. Hepinizin yakından bildiği gibi kamuoyunda ‘hekim zammı’ olarak adlandırılan çalışma, diğer tüm sağlık çalışanlarının tepkisi ile karşılaşılınca isabetli bir karar ile yeniden değerlendirilmek üzere bütçe görüşmelerinden sonraya bırakılmıştır. ‘Salgının kahramanı sağlık çalışanlarına müjdemiz var’ denilerek açıklanan zam haberi ile kimlerin sağlık çalışanı olarak görülüp, kimlerin kapsam dışı tutulduğu net olarak ortaya çıkmıştır. Yapılan açıklamalarla, sağlık işçisinin ‘sağlık çalışanı’ olarak görülmemiş olması bizleri derinden üzmüştür. Hekimlere yapılacağı ilan edilen ve biz sağlık işçilerinin de desteklediği zamlarla ilgili kimsenin bir sıkıntısı yoktur. Tek sıkıntı, ayrıştırılmakta, ötekileştirilmekte, ‘sağlık ekip işidir’ sözünün boşa çıkartılmasında, çalışma barışının altına dinamit yerleştirilmesinde” şeklinde konuştu.

Sağlık ve sosyal hizmet işçisinin yetkili sendikası olarak; işçiyi sağlık çalışanı olarak görmeyen anlayışı kabul etmediklerini ifade eden Azboy; “Salgın koşullarında gösterilen fedakarlıktan söz edilirken, ambulanslarla Covitli hasta taşıyan 112 ambulans işçi sürücülerinden, hasta karşılama personelinden, Covitli hastaların altını temizleyen, bakımını yapan, yemeğini yediren, yönlendirmelerini yapan, verilerini giren çalışanlardan, teknik personelinden, sağlık işyerlerinde asayişi sağlayan güvenlik görevlilerinden, teknik işlerden sorumlu işçilerden söz etmemek, onların fedakarlığını yok saymak, ailelerinden uzakta günlerce izinsiz çalışan sağlık işçilerini ‘sağlık personelinden saymamak’ şeklindeki bir anlayışı kabul etmiyoruz.

Sağlık Bakanlığı’nda çalışan 170 bin sağlık işçisinin yetkili sendikası olarak; sağlık işçisinin emeğinin hakkını istiyoruz, bizlerin de sağlık çalışanı olduğumuz gerçeğinin şartsız kabulünü istiyoruz. Bizleri mali haklar üzerinden birbirimize düşürmeyin, bizler işyerlerindeki çalışma barışını korumaya çalışırken, eylem ve söylemlerle bu birlikteliği baltalamayın” diyerek sözlerini tamamladı.

https://www.megamedya.org/2021/12/14/oz-saglik-is-sendikasindan-saglikcilara-esit-zam-talebi/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat