HBB Cankurtaranlarından Büyük Başarı

HBB Cankurtaranlarından Büyük Başarı

Hatay Büyükşehir Belediyesinin, Samandağ Çevlik sahilinde yaşanan boğulma vakalarına karşı aldığı önlemler karşılık buldu.

Sahildeki rip akıntısı sebebiyle geçmiş yıllarda yaşanan can kayıpları, HBB İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı tam eğitimli ve donanımlı cankurtaranlar sayesinde bu yaz sezonunda hiç yaşanmadı.

Her yıl 15 Mayıs itibariyle sahildeki 4 gözetleme kulesinden yaşanabilecek tehlikelerin önüne geçmek için hazır kıta bekleyen HBB’nin cankurtaranları, sezon içinde boğulma tehlikesi geçiren 78 vatandaşı kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti.

Konu hakkında bir açıklama yapan HBB İtfaiye Daire Başkanı Mahir Çiçek, iki yıldır yürütülen hummalı çalışmalar neticesinde Çevlik sahil ve denizinde boğulma nedenli can kayıplarının sıfırlandığını belirtti.

Çiçek açıklamasının devamında “Başkanımız Lütfü Savaş, bu konu üzerinde hassasiyetle duruyor. Yaz sezonunda boğulma olaylarının en çok yaşandığı bu bölgede, imkânlarımız dâhilinde hizmetimiz devam edecek. İdaremizin yaptığı altyapı ve üstyapı çalışmaları ile bölgedeki turizm gelişti. Amacımız bu yaz sağladığımız başarıyı yıllara yaymak” ifadelerini kullandı.

HBB’nin bu uygulamasından bölge halkı, esnaf ve tatilini Çevlik’te geçiren vatandaşlar oldukça memnun.

HBB ekiplerinin sahil ve denizde aldığı güvenlik önlemlerinin yerinde ve gerekli olduğunu düşünen vatandaşlar, cankurtaranların rip akıntısının durumuna göre önlemlerini arttırdığını ve sürekli teyakkuz halinde olduğunu söyledi.

Sahili ve denizi dikkatlice takip eden ve deneyimli yüzücülerden oluşan HBB cankurtaranları, her yıl 15 Mayıs’tan itibaren haftanın yedi günü 10.00 ile 18.00 saatleri arasında nöbet tutarak vatandaşların can güvenliği için önlem alıyor.

https://www.megamedya.org/2021/11/25/hbb-cankurtaranlarindan-buyuk-basari/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat