Sanatçı Güler Çimer, İlk Kişisel Resim Sergisini Açtı

Sanatçı Güler Çimer, İlk Kişisel Resim Sergisini Açtı

Sanatçı Güler Çimer, ilk kişisel yağlı boya resim sergisini, İskenderun Halk Eğitim Merkezinde açtı. Atatürkçü Düşünce Derneği İskenderun Şubesi ile ortak açılan sergide, yağlı boya tabloların yanı sıra Atatürk fotoğrafları da sergilendi.
Açmış olduğu resim sergisi hakkında bilgiler paylaşan Sanatçı Güler Çimer, “Bu ilk kişisel sergim ama yıllardan beri Türkiye genelinde pek çok karma sergiye katıldım. Yarışmalara katıldım ve dereceler aldım. Bu sergide 24 tane yağlı boya tablom var. Çoğu fotoğraftan çalıştığım tablolar, fantastik tablolarım da var. Bazı tablolarım bir ay iki ay sürerken bazılarının tamamlanması bir yılı buluyor. Hemen bitirdiğim tablolar da var. Çalışma süreci uzun zamana yayılıyor. Beş ay önce kendi atölyemi açtım, çalışmalarımı orada sürdürüyorum. Çocukluktan gelen bir resim aşkım var ve hiç vazgeçmedim. Profesyonel olarak yağlı boya tablo çalışmalarıma da 4-5 sene önce başladım. İleri de resim yapmaya sevdalı olan gençlere dersler vermeyi de düşünüyorum” dedi.
Sergiye Atatürk tabloları ile katkı yapan Atatürkçü Düşünce Derneği İskenderun Şubesi Başkanı Fahrettin Turhaner de, Ulu Önder’in ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözünü hatırlatarak; “Ata’mızın kadınlarımıza verdiği önemi biliyoruz ve biz de kadınlarımızın üretime katkı sağlamalarına destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu anlamda Güler Hanımın açmış olduğu sergiye 16 adet Atatürk fotoğraflarıyla katkıda bulunduk” dedi.
Serginin açılış kurdelesi, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Durur, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, ADD İskenderun Şubesi Başkanı Fahrettin Turhaner ve Sanatçı Güler Devrim birlikte kesti.

https://www.megamedya.org/2021/11/19/sanatci-guler-cimer-ilk-kisisel-resim-sergisini-acti/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat