Murat Kayış Adaylığını Açıkladı

Murat Kayış Adaylığını Açıkladı

Özçelik İş Sendikası İskenderun Şube Sekreteri Murat Kayış, önümüzdeki şube seçimi yarışında aday olduğunu açıkladı.

Özçelik İş Sendikası çatısı altında yıllardır sendikal alanda mücadele veren ve çeşitli görevler alan Özçelik iş sendikası İskenderun Şube Sekreteri Murat Kayış Şubat ayında yapılacak olan delege, yönetim ve üst kurul seçimlerinde İskenderun Şube Başkanlığı görevine talip olduğunu belirtti.

Başkanlık yolunda yoğun bir çalışma temposu içerisine giren Kayış, üyelerine şöyle seslendi:

“Sendikal mücadelede temsiliyet anlamında emekçinin kendi karar ve tercihlerini yapması en demokratik hakkıdır. Temsil yönetiminin oluşturulmasında tabanın sesine kulak vermeyen yönetimler çoğunluğu temsil ettiklerini beyan edemezler.

Önümüzdeki şube seçiminde emekçi kardeşlerimizin teveccühüne mazhar olmak için var gücümüzle çalışacağız. Bu seçim sürecinde işyerimize ve işimize dün olduğu gibi bugünden sonrada sahip çıkıp, iş huzurunu, birlik ve beraberliği bozmadan kardeşlik ortamında işçinin en tabi hakki olan demokratik bir yarış sergileyeceğiz. Merhum genel başkanımız Metin Türker’in de söylediği gibi ‘fabrikanın civatasına zarar veren bizden olamaz.’

Çalışmalarımız demokrasi şöleni ortamında geçecektir. İş yerlerimizde yeni üretim rekorlarına imza atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Örgütlü durumda olan iş yerlerimize kazandırmak ise bizlere emekçiler adına daha fazlasını talep etme hakkını doğuracaktır.

Endüstriyel ilişkilerimizde tutarlı ve kararlı bir duruşumuz olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Seçim süreci boyunca şubemiz ve genel merkezimizin tüzel kişiliğini ve çalışmalarını engelleyecek tek bir oluşumun içerisinde olmayacağız. Bir tek kardeşimizi ötekileştirmeden, incitmeden, kırmadan tabanın bize yüklemiş olduğu sorumluluğu yerine getireceğiz.

Biz içinde bulunduğumuz durumu korumaya değil onu geliştirip güçlendirmeye, emekçi kardeşlerimizin yarınını güvence altına almak için kendi sınavımızı işçi karşısında görebilmek adına adayız. Potalar karşısında eriyen beklentilerimiz değil, demir ve çelik olmalı. Bu duygu ve düşünceler ile önümüzdeki şube seçiminde siz değerli emekçi kardeşlerimin hizmetkarı olmak adına adayım. Emeğin aslanlarına selam olsun. Emek En Yüce Değerdir.”

https://www.megamedya.org/2021/11/15/murat-kayis-adayligini-acikladi/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat