İste’de Atatürk Haftası Etkinlikleri

İste’de Atatürk Haftası Etkinlikleri

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) 10-16 Kasım Atatürk Haftası kapsamında spor müsabakaları düzenleniyor.
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), her yıl 10-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen Atatürk Haftası kapsamında çeşitli spor müsabakaları düzenliyor. Bireysel ve grup sporlarında sporcular galibiyet için yarışıyor. 10 Kasım günü başlayan ve tüm haftayı kapsayan Atatürk Haftası’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yurt genelinde düzenlenen çeşitli programlarla anılıyor.
10 Kasım günü saat 10’da İSTE Merkez Yerleşkesinde yapılan Atatürk Koşusu’nda başlama düdüğünü İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci çaldı. Koşuda sporcular, kadınlar, erkekler ve personel olmak üzere üç kategoride bireysel olarak yarıştı. Yarışın galibi kadınlarda Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencisi Zeynep Buse Başoğlu; erkeklerde Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Mürşit Parlakgün ve personelde Emrullah Aydın oldu. Koşunun birincilerine madalyalarını İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci takdim etti. Koşu yarışında kadınlarda ikinciliği Meryem Okay, üçüncülüğü Zeynep Özcan alırken; erkeklerde ikinciliği Mehmet Ali Ay, üçüncülüğü Deniz Güner kazandı. Personel kategorisinde ise ikincilik Özkan Akar’ın, üçüncülük Gökmen Tunç’un oldu.
Hafta boyunca sürecek olan takım sporları müsabakaları da 10 Kasım’da Merkez Yerleşkede bulunan spor tesislerinde başladı. Futbol, voleybol ve basketbolda kadın ve erkek takımları şampiyonluk için ter dökecekler. Futbol müsabakalarının ilk maçında başlama vuruşunu İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci yaptı ve tüm takımlara turnuvada başarılar diledi.
Spor müsabakalarıyla ilgili bir değerlendirme yapan Rektör Depci “Baş komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Her türden spor etkinliklerini, Türk gençliğinin ulusal eğitiminin ana unsurlarından saymak gerekir’ sözlerinden yola çıkarak İSTE’de Atatürk Haftası kapsamında spor müsabakaları tertip ettik. Çeşitli branşlarda yarışacak öğrencilerimize başarılar diliyor ve Atatürk’ün tavsiyesine uyarak ‘zeki, çevik ve ahlaklı’ olmaları gerektiğini hatırlatmak istiyorum” dedi.

https://www.megamedya.org/2021/11/12/istede-ataturk-haftasi-etkinlikleri/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat