Çocuklarda Enfeksiyon Riskine Dikkat!!

Çocuklarda Enfeksiyon Riskine Dikkat!!

Okul dönemi ile birlikte çocuklarda sadece koronavirüs enfeksiyonu değil, norovirüs gibi birçok bulaşıcı hastalıkların görüldüğünü ifade eden İskenderun Palmiye Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mürşit Acemoğlu, hastalık riskini azaltmak için temel kuralın hijyen olduğunu ifade etti.
Okulların açılmasından sonra enfeksiyon hastalıklarında artış yaşandığına dikkat çeken Uzm. Dr. Mürşit Acemoğlu, “Okulların açılmasıyla beraber son dönemlerde, çocuklarda da sıklıkla görülmeye başlayan koronavirüs vakalarının yanı sıra noronavirüs gibi birçok virüslerde mevcut. Bu viral enfeksiyonlar genelde koronavirüs belirtilerine benzer; ishal, ateş, kusma, baş ağrısı belirtileri ile kendini göstermektedir. Özellikle bu dönemde çocuklarımızın bağışıklığını güçlendirmeli; sağlık beslenmelerine, vitamin takviyesi almalarına, maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmeleri sağlanmalıdır” açıklamasında bulundu.
“Hastalık Riskine Karşı Hijyen Kurallarına Uyulmalı”
Enfeksiyon riskine karşı alınması gereken önlemlerden söz eden Uzm. Dr. Mürşit Acemoğlu “Normalleşme süreci sonrası vatandaşlarımızda bir rahatlama oluştu. Bu süreçte ailelere, çocuklara doğru bir hijyen eğitimi vermek ve temizlik bilincinin kazandırmak düşüyor. Sağlıklı bir vücut için, güçlü bir bağışıklık sisteminin yanı sıra; maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmek gereklidir” dedi.

https://www.megamedya.org/2021/10/19/cocuklarda-enfeksiyon-riskine-dikkat/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat