Anne-Kızın Kalbi ‘Gelişim’de Tekrar Attı

Anne-Kızın Kalbi ‘Gelişim’de Tekrar Attı

On gün arayla aort damarı yırtılması sonucu ambulansla İskenderun Gelişim Hastanesi’ne getirilen Anne Şemsi Korkmaz ve Kızı Elmas Korkmaz, Kalp ve Damar Cerrahisi (KVC) Uzmanı Doç. Dr. Çetin Murat Songur ve Op. Dr. İsmail Körk’ün gerçekleştirdiği aort diseksiyon ameliyatıyla hayata tutundu.

72 yaşındaki Anne Şemsi Korkmaz ve 55 yaşındaki kızı Elmas Korkmaz’ın on gün arayla ameliyatını gerçekleştiren Gelişim Hastanesi KVC Ekibi, hastaları eski sağlıklarına kavuşturmanın mutluluğunu yaşadı.

Gerçekleştirdikleri ameliyat hakkında bilgiler veren KVC Uzmanı Doç. Dr. Çetin Murat Songur, “Aort damarının yırtılması nedeniyle önce kızı bize getiriliyor. Başarılı bir ameliyat sonrası hastamızı taburcu ediyoruz. Aradan on gün geçtikten sonra, aynı nedenle anne bize getiriliyor ve yine acilen ameliyata alıyoruz. Normal şartlarda bu hastaların yarısı olay anında vefat eder. Diğer yarısı hastaneye yetiştirilir ve ultra acil ameliyata alınmak zorundadır. Oldukça riskli ameliyattı. Anne kız için çok büyük bir şans” dedi.

“Son 4 Yılda 200’ün Üzerinde Aort Diseksiyon Vakası Gerçekleştirdik”

Gelişmiş teknolojilerle donatılmış KVC Merkezi’nde ameliyatları başarıyla gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirten KVC Uzmanı Doç. Dr. Songur, “Aort diseksiyonları, dünyanın her yerinde oldukça riskli ameliyatlardır. Gelişim Hastanesi’nde son dört yılda 200’ün üzerinde sadece aort anevrizma diseksiyon ameliyatı gerçekleştirdik. Kalbe iyi gelen ekibimizle birlikte, başarılı ameliyatlara imza atmanın gururunu yaşıyoruz” açıklamasında bulundu.

“Anne – Kız hayata tekrar döndük”

Ameliyat sonrası kontrol muayenesinde sağlığına kavuştuğu için mutluluğunu dile getiren Elmas Korkmaz, “Aniden göğüs ve sırt ağrılarım olmuştu. Ambulansla Gelişim Hastanesi’ne getirilmiş ve acilen ameliyata alınmışım. Ameliyatın ardından toparlandım ve aynı sıkıntılar annemde baş göstermişti. O da benden on gün sonra ameliyata alındı. Allaha çok şükür ikimizde sağlığımıza kavuştuk. Gerek ameliyat öncesi, gerek ameliyat sonrası ilgi ve alakalarını esirgemeyen Gelişim Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ekibine, sağlık personeline teşekkür ederim” dedi.

https://www.megamedya.org/2021/09/07/anne-kizin-kalbi-gelisimde-tekrar-atti/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat