Şiirler İskenderun’u Anlattı

Şiirler İskenderun’u Anlattı

İskenderun Belediyesi’nin ve Hatay Şairler ve Yazarlar Derneği (HAŞYAD)’ın İskenderun temsilciliğiyle beraber düzenlemiş olduğu ‘Dünden Bugüne İskenderun’ adlı şiir yarışmasının sonuçları açıklandı.

İskenderun Belediyesi, Sosyal ve Kültürel etkinler kapsamında düzenlenen şiir yarışması ödül töreninde konuşan Hatay Şairler Yazarlar Derneği İskenderun Temsilcisi Eşref Azğın Türkeri; “‘Dünden Bugüne İskenderun’ konulu şiir yarışmasına Türkiye’nin her ilinden ve Azerbaycan’dan olmak üzere 391şair katılım sağladı. Kültür, sanat ve şiir etkinlikleri başta olmak üzere bizlere birçok konuda desteğini esirgemeyen, sevgili Kaymakamımız İskender Yönden ve İskenderun Belediye Başkanımız Fatih Tosyalı’ya, Kültürden sorumlu Başkan Yardımcısı Esma Gülay’a, Kültür Müdürümüz Suat Nesim Sarı’ya, Jüri Üyelerimize, Haşyad Başkanı Ali Parlak hocam’a basın camiasına ve tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Ödüle layık görülen şair dostlarımızı gönülden kutluyor, daha nice etkinliklerde buluşmak dileğiyle sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum. Kırk Asırlık Türk Yurdu Olan Hatay ve İskenderun’umuzun Türkiye Cumhuriyeti Devletine katılmasına vesile olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, İskenderun’un kurtuluşunun 83.cü yıldönümünü canı gönülden kutluyorum” dedi.

Birbirinden güzel şiirlerin okunduğu şiir dinletisi töreninin ardından ‘Dünden Bugüne İskenderun’ konulu şiir yarışmasında birinci ‘İskenderun’ isimli şiirle Düzce’den Yunus Kara olurken, ikinci ‘İskenderun Şehrengizi’ isimli şiirle Trabzon’dan Nihat Malkoç ve üçüncü ‘Yarensin İskenderun’ isimli şiirle Tokat’tan Murat Tapar oldu.

Yarışma sonunda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

https://www.megamedya.org/2021/07/05/siirler-iskenderunu-anlatti/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat