İskenderun Körfezi Kabotaj Bayramıyla Şenlendi

İskenderun Körfezi Kabotaj Bayramıyla Şenlendi

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle İskenderun Körfezinde tören düzenlendi. Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törenin ardından denize açılan protokol üyeleri görevi başında şehit düşen aziz deniz şehitlerimizin anısına denize çelenk bıraktı.

Kutlamalar kapsamında botla denize açılan balıkçı tekneleri ile sahil güvenlik ekipleri izleyicilere görsel bir şov gerçekleştirdi.

Atatürk Anıt Alanı’nda gerçekleştirilen törende; İskenderun Liman Başkanı Hüseyin Demir ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Meclis Başkanı Adnan Yener tarafından Ata’mızın manevi huzuruna çelenk sunumu yapılmasının müteakibinde Cumhuriyetimiz kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve necip milletimizin selameti için canlarını feda ederek şahadete intikal eden tüm aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakika saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşımız eşliğinde şanlı bayrağımız göndere çekildi.

İskenderun Liman Başkanı Hüseyin Demir tarafından günün anlam ve önemine yönelik yapılan konuşmada; denizcilik sektörünün dünü ve bugününe değinilmesinin yanı sıra kendi limanlarımızdaki deniz ticareti ayrıcalığının önemine de vurgu yaptı.

Söz konusu törene; İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Kd. Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, Liman Başkanı Hüseyin Demir, İlçe Emniyet Müdür Vekili Hasan Gün, Kurum Müdürleri, İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu ve Meclis Başkanı Adnan Yener ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

https://www.megamedya.org/2021/07/01/iskenderun-korfezi-kabotaj-bayramiyla-senlendi/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat