Kadınlarımız Rutin Kontrolü İhmal Etmemeli!

Kadınlarımız Rutin Kontrolü İhmal Etmemeli!

Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ programında bu hafta kadın hastalıkları ve doğum ile ilgili konular konuşuldu. Usta gazeteci, radyocu Semir Yazıcı’nın sunduğu Programın canlı yayın konuğu, Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esen Çağşar, kadın hastalıkları tanı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgileri paylaşarak önemli tavsiyelerde bulundu.

Özel Gelişim Hastanesi’nin başarılı hekimlerinden biri olan Op. Dr. Esen Çağşar; kadın hastalıkları ve doğum polikliniği olarak verdikleri hizmetler, doğumda uyguladıkları yöntemler, karbondioksit lazer uygulamasının faydaları, genital estetik, konularının yanı sıra korona virüs sürecinin hamilelik ve genel sağlığa yönelik etkilerine ilişkin konuları Mega FM dinleyicileriyle paylaştı. Yoğun ilgi gören Program karasal Mega FM 97.7 frekansının yanı sıra, www.megaradyoiskenderun.com ve Mega Medya Grubu Facebook sayfalarından olmak üzere, görsel ve işitsel, eş zamanlı üç mecradan canlı yayınlandı.

Kadın hastalıkları belirtilerinin zamanında tedavisinin, yaşam kalitesini artıracağını ve  ileride karşılaşılabilecek sorunları önleyeceğini ifade eden Op. Dr. Esen Çağşar; “Kadın hastalıklarında erken teşhis yaşam süresi ve kalitesi açısından büyük önem taşımaktadır. Buna rağmen bazı ciddi hastalık belirtileri kadınlar tarafından umursanmayabiliyor. Oysa düzensiz karında şişlik, adet kanamaları, sancılı ve ağrılı adet dönemi gibi belirtiler bazı jinekolojik kanserlerin sinyalini verebilir. Kadınların, vücutlarında yaşadıkları değişimleri takip etmesi ve normal olmayan durumlarda mutlaka bir uzmana görünmesi gerekir. Ayrıca bir şikâyeti olsun olmasın, 18 yaş üstü ve cinsel yönden aktif olan bayanların yılda en az bir defa kadın hastalıkları uzmanına görünmelerinde fayda vardır ”  ifadelerini kullandı.

Gebelerin corona virüsü salgınına karşı daha tedbirli davranması gerektiğini söyleyen Op. Dr. Esen Çağşar, “Hamilelikte bağışıklık sisteminde oluşan değişiklikler, vücudu virüse, enfeksiyonlara karşı daha yatkın hale getirebilir. Corona virüs enfeksiyonu dünyada ilk kez görüldüğünden dolayı şu an eldeki veriler kısıtlı. Bu nedenle gebeler corona virüsü salgınına karşı daha dikkatli olmalıdır” dedi.

Mega Radyo stüdyolarından canlı yayımlanan “Sağlıkta Gelişim” söyleşi programı, FM bandı 97.7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com internet üzerinden ve Mega Medya Grubu Facebook kanalından yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel Müdürü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti.

https://www.megamedya.org/2020/06/15/kadinlarimiz-rutin-kontrolu-ihmal-etmemeli/ linkinden çıktı edilmiştir.
Sayfayı yazdırmak için TIKLAYIN! Kapat