SON DAKİKA
Mega Haber
Takip Et!
30 Ağustos 2022

Büyük Zaferin 100. Yıl Dönümü Hatay’da Coşkuyla Kutlandı

Facebook'ta Paylaş
Twitter
B R K
Büyük Zaferin 100. Yıl Dönümü Hatay’da Coşkuyla Kutlandı

Gündem - 30 Ağustos 2022 16:32

30 Ağustos Zaferi’nin 100. yıl dönümü münasebetiyle saat 10.00’da Gündüz Caddesi’nde tören düzenlendi.

Tören, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Tarık Çetin ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın tören birliklerini ve vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutlaması ile başlayan tören, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘‘30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajının okunmasıyla devam etti.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan mesajında: “Sevgili Vatandaşlarım, Kıymetli Misafirlerimiz, Sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle, hürmetle selamlıyorum.

Bugün, Büyük Zafer’in 100’üncü yıl dönümüne ulaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Milletimizin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki kardeşlerimizin ve dünyanın dört bir yanında hayatlarını idame ettiren tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyorum. Bayram sevincimizi paylaşan tüm dostlarımıza şahsım, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum.

Tarihi şanlı zaferlerle dolu milletimiz, her türlü yokluk ve imkânsızlığa rağmen yürüttüğü kurtuluş mücadelesini, 30 Ağustos 1922’de kesin ve tartışmasız bir zaferle neticelendirmiştir. Büyük Zafer’le birlikte bugün üzerinde özgürce yaşadığımız toprakların ebedi ve ezeli vatanımız olduğu bir kez daha tescil edilmiştir.30 Ağustos, esaret ve hürriyet arasında bir tercihe zorlandığında Türk Milleti’nin neleri başarabileceğinin, nelerden vazgeçebileceğinin en açık ispatı olmuştur. Milletimiz, düşman boyunduruğu altında bir gün bile kalmaktansa, ölümü öldüren bir cesaretle şehadete yürümüş, istiklal ve istikbaline sahip çıkmıştır.

Son olarak 15 Temmuz gecesi yaşananlar, Büyük Taarruz’a ilham veren sarsılmaz iradenin kalplerde halen canlı olduğunu tekrar göstermiştir. Türkiye, mazisinden aldığı güçle, aydınlık ve müreffeh geleceğini inşa etme yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

Tüm insanlığı derinden sarsan koronavirüs salgınını başarıyla yöneten ülkemiz, küresel ekonomik krizi de fırsata çeviren adımlar atmaktadır. Artan üretim kapasitesi, her ay rekorlar kıran ihracatı, savunma sanayiinde hayata geçirdiği projeleri ve bölgesel sorunların çözümünde üstlendiği sorumluluklarla Türkiye, yeni dünya sisteminde hak ettiği yeri almaktadır. Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını kutlayacağımız 2023, inşallah büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasını müjdelediğimiz yeni bir milat olacaktır.

Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyorum. Vatanımız uğruna bir gül bahçesine girercesine toprağa düşen aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla anıyorum. Şehitlerimizin ruhu şad, mekânları cennet olsun.

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

Gündüz Caddesi’ndeki tören, Öğretmen Teğmen Tolga Bayazıt’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması, halk oyunları gösterileri, Antakya Nami Veysoğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ravza Nur Avaz tarafından şiir okumasının ardından yapılan geçit töreni ile sona erdi.

100 yıl önce olduğu gibi büyük bir coşku ve heyecanla kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerine, Vali Doğan’ın yanı sıra Hatay Milletvekilleri Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Sabahat Özgürsoy Çelik, Mehmet Güzel Mansur, Serkan Topal, Lütfi Kaşıkçı, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Tarık Çetin, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Taceddin Pınar, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Hatay Baro Başkanı Avukat Hüseyin Cihat Açıkalın, Vali Yardımcıları Yusuf İzci, Onur Şan, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, İl Jandarma Komutanı Mustafa Bakçepınar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Kurum İl Müdürleri, askerî ve mülkî erkân, muharip gazilerimiz, şehit ve gazi aileleri ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Rss

Okuyucu Yorumları

Toplam 0 yorum yapıldı.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Yapılacak yerel seçimler öncesi Antakya’da Hatay Akademik Mesleki Odaları Koordinasyon Kurulunu (HAMOK) ziyaret eden HBB Başkanı Savaş, ardından yeni Hatay Barosu Başkanı Erhan Nizamoğlu, eski Baro Başkanı Cihat Açıkalın ve ...
Hak İş Konfederasyonu Hatay İl Başkanı ve Özçelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, Öz Çelik İş Sendikası Mali Sekreteri Veysel Yayla, Şube Teşkilat Sekreteri Rıfat Yılmaz ve Rıfat ...
Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Dudoğlu, İskenderun Mozaik Kadın Derneğini ziyaret ederek projelerini anlattı ve CHP’ye destek istedi. CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Duduoğlu’nun beraberinde CHP Hatay ...
Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, Hatay’da mobilyanın kalbi olarak nitelendirilen MOBSAN’da HBB’nin istihdama tam destek olacağını söyledi. Bir şehirde işçi arayanların çoğalmasına rağmen hala işsizlik sorununun olmasının ...
 Yükseliş Koleji Futsal Takımı, İskenderun Şampiyonluğu, Hatay İl Şampiyonluğu ve Karaman’da elde ettiği Bölge Şampiyonluğu ile gururumuz oldu! Bu muhteşem başarıları, okulun konferans salonunda unutulmaz bir törenle kutlandı. Genel Müdür Aykut ...
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin danışmanlığını yapacağı İskenderun Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Yücel’in yürütücüsü olduğu proje, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini ...

Copyright © 2013. Tüm Hakları saklıdır.